Weather Icon

Απελευθέρωση της Κύπρου από τη μπότα των τουρκοναζί (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Απελευθέρωση της Κύπρου από τη μπότα των τουρκοναζί (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Απελευθέρωση της Κύπρου από τη μπότα των τουρκοναζί

Πως οι εκλογές στη Βόρειο Ιρλανδία μπορεί να σημάνει την ένωση, κάτι που ευελπιστούμε να δούμε στην Κύπρο.

Τα λεγόμενα του Πούτιν κατά τους εορτασμούς της «Ημέρας της νίκης» στις 9 Μαΐου σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο γεωπολιτικός αναλυτής στάθηκε στις υποτιθέμενες διαρροές από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προς τον Τύπο περί εσχατολογικών εξαγγελιών του Ρώσου προέδρου. «Αυτά δεν γίνονται στα σοβαρά κράτη», ανέφερε και στάθηκε στο άρθρο του Φρίντμαν στους ΝΥΤ, στο οποίο ανέφερε, ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι εξοργισμένος με αυτές τις διαρροές.

Σάββας Καλεντερίδης: Ούτε Αρμαγεδδώνας ούτε πυρηνικός πόλεμος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παράλληλα ανέλυσε τα στρατιωτικά συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία, τα οποία πρέπει να λάβουν υπόψιν οι Έλληνες επιτελείς. «Πρέπει να αναλυθεί και το επιχειρησιακό δόγμα των Ρώσων, αλλά και των Ουκρανών, η χρήση του πυροβολικού και τα έξυπνα όπλα», επεσήμανε και ανέλυσε το δόγμα που πρέπει να εξετάσει η Ελλάδα.

Στη συνέχεια σχολίασε τη διαφορετική στάση της Ρωσίας απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία. «Η Ελλάδα έκανε μία πολιτική πράξη. Ο Ερντογάν δικαιολογείται για τα drone με ψέμματα», είπε και ανέλυσε την πολιτική του εκκρεμούς της Τουρκίας ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα. «Ο εκβιαστής κερδίζει και η Ελλάδα, ο πιο πιστός σύμμαχος χάνει».

Ακολούθως ο επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, στάθηκε στις κυρώσεις προς τη Ρωσία και ρωτήθηκε αν η Μόσχα θα επεκτείνει το κλείσιμο της κάνουλας του φυσικού αερίου, όπως έκανε σε Βουλγαρία και Πολωνία και τι θα γίνει στη Γερμανία. Όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, υποστήριξε, ότι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είναι αποκομμένοι από την κοινωνία.

Ηλίας Κονοφάγος: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Ενεργειακό πεδίο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Όπου υπάρχει εμπάρκο “κονομάνε” οι επιτήδειοι», λέει και υπογραμμίζει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναπροσαρμόσει την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία». Καταλήγοντας στάθηκε στις εκλογές στη Βόρειο Ιρλανδία, οι οποίες έχουν μεγάλη σημασία και δημιουργούν προσδοκίες για την Κύπρο.

Ο γεωπολιτικής αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Γεωπολιτικά Παίγνια» με τον Δήμο Βερύκιο στον @AlphaRadio στις 10 Μαΐου 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάββας Καλεντερίδης: Τότε θα ανατραπούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι θα καταστραφεί η Ελλάδα και η Κύπρος | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: Προβολή ισχύος της Ρωσίας έξω από την πόρτα μας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube