Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Ούτε Αρμαγεδδώνας ούτε πυρηνικός πόλεμος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ούτε Αρμαγεδδώνας ούτε πυρηνικός πόλεμος  (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ούτε Αρμαγεδδώνας ούτε πυρηνικός πόλεμος

Το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν ανήμερα της 9ης Μαΐου σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του στεκόμενος στις αναφορές του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Για τις δηλώσεις του Σολτς, η παρομοίωση της Ρωσίας του Πούτιν με αυτό που κάνει στην Ουκρανία με τους ναζί είναι ιστορικό ξέπλυμα των ναζί. Άλλο πράγμα οι ναζί. Ήταν η καταστροφή της ανθρωπότητα. Εν προκειμένω έχουμε μία εισβολή με όλη τη βαρβαρότητα, αλλά νομίζω, ότι είναι ξέπλυμα της ναζιστικής Γερμανίας. Αν ήθελε να κάνει αυτοκριτική ο κύριος Σολτς για το παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας, καλό θα ήταν να πληρώσει το δάνειο στην Ελλάδα και τις επανορθώσεις, που έχει καταστραφεί η πατρίδα μας και μετά να κάνει κριτική στους άλλους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.

Όσον αφορά την ομιλία του Πούτιν, υπάρχουν δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη είναι, ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν κατευναστικός και η δεύτερη ήταν, ότι ήταν και απολογητικός. Είχαν προηγηθεί οι διαρροές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προς τους NEW YORK TIMES και το CBS που έλεγαν, ότι οι ΗΠΑ βοηθούν την Ουκρανία, για να σκοτώνουν τους Ρώσους στρατηγούς και τη βύθιση του “Moskva”. Αυτές ήταν πληροφορίες που οδηγούν σε κλιμάκωση τις αμερικανορωσικές σχέσεις. Ήταν μία ομολογία εμπλοκής.

Είδαμε τον Μπάιντεν να βγαίνει προχθές εξοργισμένος, σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT (άρθρο του Τόμας Φρίντμαν) για τις διαρροές. Κάποιοι κύκλοι στις ΗΠΑ, ήθελαν την κλιμάκωση. Το Reuters ήταν αυτό που μιλούσε για συντέλεια του κόσμου. Άρα έχουμε από τη μια μεριά τον Μπάιντεν κατευναστικό και εξοργισμένο με τις διαρροές που οδηγούν στην αύξηση της έντασης και τον Πούτιν που είναι επίσης κατευναστικός και απολογητικός. Άρα και οι δύο κατευναστικοί.

Δεν είχαμε Αρμαγεδδώνα και πυρηνικό πόλεμο. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στην Οδησσό. Τους εδαφικούς στόχους θα τους πετύχει. Ο γεωπολιτικός στόχος είναι να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Θα έχουμε συνέχεια του πολέμου. Από την άλλη πλευρά ο πόλεμος φθοράς στη Ρωσία επηρεάζει και σε σοβαρές απώλειες την Ουκρανία. Σημαντικότερα μηνύματα είχε το προχθεσινό μήνυμα του Πούτιν στους προέδρους των χωρών της πρώην σοβιετικής ένωσης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας», με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη, στις 10 Μαΐου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάββας Καλεντερίδης: Η καταστροφολογία προέρχεται από κύκλους που θέλουν ένταση με Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί μια Ελλάδα που λέει ΟΧΙ

Σάββας Καλεντερίδης: Το αντάρτικο στον Πόντο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube