Weather Icon

Πως μπορούμε να αναπτύξουμε την Αμυντική μας Βιομηχανία

Πως μπορούμε να αναπτύξουμε την Αμυντική μας Βιομηχανία

Πως η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει την Αμυντική της Βιομηχανία, γιατί  ευνοεί η παρούσα συγκυρία αλλά και ποια είναι η πραγματικότητα για τα οπλικά συστήματα που παράγονται στην Τουρκία ανέλυσε στην  εκπομπή  LEADERS στις  22.04.2024  με τον Ηλία Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού Τάσος Ροζολής.

Ο οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΜΩΝ υποστήριξε, ότι είναι τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα η ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας, μίας θεσμικής κυβερνητικής δομής δηλαδή που θα βοηθήσει στη σύνδεση των εταιρειών. «Το μόνο που μας λείπει είναι η οργάνωση», επισημαίνει και αναπτύσσει τις θέσεις του γύρω από το ζήτημα.

Όπως τονίζει ο κ. Ροζολής το μεγάλο διακύβευμα για την Ελλάδα είναι να καταστεί συνεργάτις και συμπαραγωγός αμυντικών συστημάτων. Για παράδειγμα να συμμετέχει στην παραγωγή του F-35 παράγοντας ορισμένα ατρακτίδια του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους.

Δείτε την παρέμβαση του Τάσου Ροζολή:

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube