Weather Icon
Πακιστάν , Τουρκία 5 Μαΐου 2024

Ανώτατοι Τούρκοι και Πακιστανοί διπλωμάτες συζητούν διμερή συνεργασία

Ανώτατοι Τούρκοι και Πακιστανοί διπλωμάτες συζητούν διμερή συνεργασία

Ο Hakan Fidan συναντήθηκε με τον Πακιστανό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Ishaq Dar στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στη Γκάμπια.

Οι κορυφαίοι διπλωμάτες της Τουρκίας και του Πακιστάν συναντήθηκαν την Κυριακή για να συζητήσουν την κατάσταση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της άμυνας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Mohammad Ishaq Dar συναντήθηκαν στο περιθώριο της 15ης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Banjul της Γκάμπια, αναφέρει ανακοίνωση του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι δύο ηγέτες εξέτασαν την κατάσταση των διμερών σχέσεων και τόνισαν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη «θετική δυναμική» των διμερών σχέσεων, επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να εμβαθύνουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της άμυνας.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.aa.com.tr/en/asia-pacific/top-turkish-pakistani-diplomats-discuss-bilateral-cooperation/3210210

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube