Weather Icon

Η απάντηση της Ελβετίας για τη φυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν στο «İmralı»: Η απομόνωση είναι απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση

Η απάντηση της Ελβετίας για τη φυλάκιση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν στο «İmralı»: Η απομόνωση είναι απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας απάντησε στην πρόταση που του υποβλήθηκε στις 15 Μαρτίου 2024 σχετικά με τις συνθήκες απομόνωσης του ηγέτη του κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και την ευθύνη της Ελβετίας σε αυτό το σημείο. Η πρόταση υποβλήθηκε από την βουλευτή του ελβετικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Laurence Fehlmann Rielle με την κοινή υπογραφή 12 βουλευτών.

Στην απάντησή του, το ελβετικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης παγκοσμίως στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να αποτρέπει τα βασανιστήρια.

Σημειώνοντας ότι, σύμφωνα με τη νομολογία των διεθνών οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η απομόνωση μπορεί να θεωρηθεί ως απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ακόμη και ως βασανιστήριο, το Υπουργείο επέστησε την προσοχή στα ακόλουθα:

«Η Ελβετία υποστηρίζει το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και ενθαρρύνει την Τουρκία να δημοσιεύσει τις εκθέσεις της και να εφαρμόσει τις συστάσεις της.

Η Ελβετία ασχολείται επίσης με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στον διάλογό της με την Τουρκία. Στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια στην Ευρώπη (OSCE), η Ελβετία υπενθυμίζει τακτικά στην Τουρκία τις διεθνείς υποχρεώσεις της να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Η Ελβετία υπενθυμίζει επίσης στην Τουρκία την υποχρέωση των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να εφαρμόζουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECtHR).

Στο πλαίσιο της καθολικής περιοδικής επανεξέτασης της Τουρκίας που διεξήχθη από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στις 28 Ιανουαρίου 2020, η Ελβετία υπέβαλε επίσης συστάσεις σχετικά με την πρόληψη των βασανιστηρίων και την παρακολούθηση των χώρων κράτησης».

 

 

 

Πηγή: https://anfenglish.com/news/switzerland-s-response-on-Imrali-isolation-is-an-inhuman-and-degrading-treatment-73102

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube