REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 14 Απριλίου 2024

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Συνεχείς αναφορές

Η επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ με πάνω από 300 drones, το βράδυ του Σαββάτου, έχει κατακλύσει τα διεθνή μέσα.

Mεγάλα ειδησεογραφικά μέσα από ολόκληρο τον κόσμο όπως BBC, Guardian, New York Times, κάνουν λόγο για μια “άνευ προηγουμένου επίθεση” ενώ επισημαίνουν ότι ολοένα και αυξάνεται ο κίνδυνος περιφερειακής ανάφλεξης.

BBC: “Η πρώτη φορά που το Ιράν στοχεύει απευθείας το Ισραήλ από το έδαφός του”

“Το Ισραήλ καταρρίπτει 300 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους με τη βοήθεια των ΗΠΑ, λέει το IDF” είναι ο κεντρικός τίτλος του BBC, που καλύπτει με live update όλες τις εξελίξεις.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του πέτυχαν την αναχαίτιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των περισσότερων από τα 300 drones και πυραύλους που αναχαίτισε το Ιράν. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο γεγονός ότι το Ιράν στοχεύει για πρώτη φορά απευθείας το Ισραήλ από το έδαφός του.

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Πώς μεταδίδει ο διεθνής Τύπος τις εξελίξεις

Guardian: “Αυξάνεται ο κίνδυνος περιφερειακής ανάφλεξης”

Ο βρετανικός Guardian, κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου επίθεση, εκφράζει φόβους ότι αυξάνεται ο κίνδυνος ευρύτερης περιφερειακής ανάφλεξης.

“Η επίθεση από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους αποτελεί ίσως την πιο σοβαρή πρόκληση για το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ που έχει παρατηρηθεί ποτέ”, αναφέρει σε ένα από τα δημοσιεύματά του.

Σε κάποιο άλλο σημείο τονίζει: “Η προοπτική ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή το πρωινό της Κυριακής, όταν το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να συνεδριάσει για να αποφασίσει την απάντηση που θα δώσει το Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους”.

pin

New York Times: Το Ισραήλ δηλώνει ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν “δεν έχει τελειώσει”

Oι New York Times με live update ενημερώνουν για τις κύριες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όταν το Ιράν ξεκίνησε την επίθεση, στέλνοντας drones και πυραύλους κατά του ισραηλινού εδάφους. Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε δεκάδες από αυτά, αλλά τα περισσότερα αναχαιτίστηκαν από τον στρατό του Ισραήλ.

“Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε νωρίς την Κυριακή ότι η αντιπαράθεση με το Ιράν “δεν έχει τελειώσει ακόμη”, λίγες ώρες αφότου το Ιράν άνοιξε ένα νέο ασταθές κεφάλαιο στον μακροχρόνιο σκιώδη πόλεμο των δύο εθνών, εκτοξεύοντας εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ”, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

pin

Daily Mail: To Ισραήλ παραμένει ισχυρό

Η Daily Mail αναφέρεται σε όσα έγιναν το βράδυ σημειώνοντας πως: “Οι IDF αποκαλύπτουν ότι κατέρριψαν περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν – με τη βοήθεια της RAF – ενώ σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ και τρομοκρατημένοι ντόπιοι τρέχουν σε καταφύγια”.

pin

Le Monde: “Επιχείρηση Honest Promise”

“Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν νωρίς την Κυριακή ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους την 1η Απριλίου στο προξενείο του στη Δαμασκό. “Σε απάντηση στα πολυάριθμα εγκλήματα που διέπραξε το σιωνιστικό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο προξενείο… το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε συγκεκριμένους στόχους εντός των κατεχομένων εδαφών (Ισραήλ)”, ανέφερε η κρατική τηλεόραση σε ανακοίνωση των Φρουρών.”, αναφέρει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

“Η επιχείρηση Honest Promise “διεξάγεται με την έγκριση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό την εποπτεία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων”, αναφέρει η ανακοίνωση των Φρουρών”,  όπως αναφέρει η εφημερίδα.

pin

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube