Weather Icon

Η Τουρκία “τελειώνει” τις εμπορικές σχέσεις με Ισραήλ! Αντίδραση από Κατς

Η Τουρκία “τελειώνει” τις εμπορικές σχέσεις με Ισραήλ! Αντίδραση από Κατς

Η Τουρκία διέκοψε όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ από την Πέμπτη, σύμφωνα με δύο Τούρκους αξιωματούχους με γνώση του ζητήματος τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Άγκυρα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κίνηση.

Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, εκ των οποίων το 76% ήταν τουρκικές εξαγωγές, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία.

Η Τουρκία τον περασμένο μήνα περιόρισε τις εξαγωγές προς το Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Ισραήλ: “Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας”

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παραβιάζει τις διμερείς συμφωνίες “μπλοκάροντας” τα τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές στα τουρκικά λιμάνια.

“Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς στην πλατφόρμα X.

Ο κ. Κατς είπε ότι έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να εργαστεί για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων προς το εμπόριο με την Τουρκία, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και τις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube