Weather Icon
ΗΠΑ , Ινδία 21 Απριλίου 2024

Αμερικανός ΥΠΑΜ: Επαναστατική η συμφωνία κινητήρων αεριωθουμένων με την Ινδία

Αμερικανός ΥΠΑΜ: Επαναστατική η συμφωνία κινητήρων αεριωθουμένων με την Ινδία

Επαινώντας τη συνεργασία με την Ινδία, ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Lloyd Austin είπε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εθνών για την παραγωγή όπλων αεριωθουμένων σε συνεργασία είναι επαναστατική.

Υπογραμμίζοντας ότι η Ινδία και οι ΗΠΑ παράγουν επίσης ένα τεθωρακισμένο όχημα, ο Όστιν είπε ότι τέτοιες κοινές επιχειρήσεις θα παρέχουν μεγάλες δυνατότητες.

Η συμφωνία ορόσημο για τον κινητήρα τζετ αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του περασμένου έτους, κατά την ιστορική επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ. Για την παραγωγή κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών για την ινδική Πολεμική Αεροπορία, η General Electric και η Hindustan Aeronautics υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης. Οι παρατηρήσεις του Όστιν έγιναν καθώς κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας για τον προϋπολογισμό του 2025 την Τετάρτη (τοπική ώρα).

“Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με την Ινδία. Πρόσφατα δώσαμε τη δυνατότητα στην Ινδία να παράγει αεριωθούμενα όπλα στην Ινδία. Αυτό είναι κάπως επαναστατικό. Αυτό θα τους προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες. Επίσης, παράγουμε ένα θωρακισμένο όχημα. Όλα αυτά τα πράγματα όταν αν τα αθροίσετε, είναι πιθανώς περισσότερα από αυτά που έχουμε δει στη μισή περιοχή αυτής της περιοχής εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Όστιν στους νομοθέτες. Δήλωσε ότι όλα αυτά «προωθούν τη διαλειτουργικότητα».

“Όλα προωθούν βοηθώντας στην αύξηση της ικανότητάς μας να ανταποκρινόμαστε σε πολλά διαφορετικά πράγματα. Και πάλι, αυτά είναι σημαντικά πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε. Έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, πρόσθεσε. Νωρίτερα το 2023, η US General Electric (US GE) ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία με την Hindustan Aeronautics Limited (HAL), την κυβερνητική εταιρεία κατασκευής αεροδιαστημικής και άμυνας, για την από κοινού κατασκευή κινητήρων στην Ινδία για την τροφοδοσία μαχητικών αεροσκαφών για την ινδική Πολεμική Αεροπορία.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, για την πρόθεσή της να πουλήσει όπλα αξίας σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούνται κυρίως από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ 9 B που είναι οπλισμένα με πυραύλους Hellfire. Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Άμυνα Ασφάλειας, η οποία είναι μια υπηρεσία στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η πώληση συμβάλλει στην ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας.

Πρόσθεσε ότι το Νέο Δελχί εξακολουθεί να είναι μια «σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα, την ειρήνη και την οικονομική πρόοδο στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και Νότιας Ασίας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube