REAL TIME |

Weather Icon

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία εξετάζει το θάνατο Σαουδάραβα πολίτη μετά από χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης των κάτω άκρων

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία εξετάζει το θάνατο Σαουδάραβα πολίτη μετά από χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης των κάτω άκρων

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία παρακολουθεί τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο έναν Σαουδάραβα πολίτη στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τοπικές τουρκικές εφημερίδες, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ερευνά τα αίτια του θανάτου του πολίτη μετά από επιπλοκές που προέκυψαν κατόπιν επεμβάσεως επιμήκυνσης των κάτω άκρων του σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Τουρκίας.

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αισθητική επέμβαση για τον Σαουδάραβα πολίτη που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στο Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης στις 18 Φεβρουαρίου φάνηκε αρχικά επιτυχής, αλλά οι επιπλοκές που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατό του. Ο πολίτης διέμενε στο Days Hotel by Wyndham İstanbul Esenyurt κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής φάσης, η οποία περιελάμβανε κυρίως φυσικοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή.

 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ανακριτές της τουρκικής Εισαγγελίας κατέσχεσαν έγγραφα σχετικά με τη θεραπεία του, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και ιατρικές εκθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας, προτού μεταφέρουν τη σορό του στην ιατροδικαστική υπηρεσία, προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του. Επίσης, ενημερώνουν την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την πρόοδο της έρευνας.

 

Εν τω μεταξύ, ο Dr. Ayed Al-Shahrani, ορθοπεδικός πραγματογνώμονας, ανέφερε σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο X ότι οι επεμβάσεις επιμήκυνσης των οστών, είτε με σκοπό την αντιμετώπιση παθολογικής βράχυνσης είτε με σκοπό την επιμήκυνση των κάτω άκρων για αισθητικούς λόγους, θεωρούνται ιατρικά επιβεβλημένες επεμβάσεις.

Εξήγησε ότι απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για τον ασθενή και ότι πρέπει επίσης τέτοιου είδους επεμβάσεις να εκτελούνται από ειδικούς, όπως ουσιαστικά συμβαίνει με κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη των υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας.

 

Ο Al-Shahrani δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές εάν δεν ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή τους, εξηγώντας ότι αυτό δεν αφορά μόνο τις επεμβάσεις επιμήκυνσης, αλλά και τις περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις που οδηγούν στον περιορισμό της κίνησης και του βαδίσματος μετά την εκτέλεσή τους, ιδίως όσον αφορά τις επεμβάσεις στα κάτω άκρα. Επεσήμανε ότι οι προφυλάξεις αυτές είναι σημαντικές για την αποφυγή εμφάνισης εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί στους πνεύμονες και να προκαλέσει θάνατο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμήκυνση των άκρων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει την κοπή των οστών και τη χρήση συσκευών για την αργή επιμήκυνσή τους. Συχνά επιδιώκεται για αισθητικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι αρχικά αναπτύχθηκε για παραμορφώσεις.

 

Ο θάνατος του πολίτη προκάλεσε εκκλήσεις για αυστηρότερα διεθνή πρότυπα για τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η ασφάλεια των ασθενών, ιδίως στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, έχει γίνει κεντρικό θέμα. Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το περιστατικό προκειμένου να βελτιώσουν τα μέτρα ελέγχου και να αποτρέψουν μελλοντικές τραγωδίες. Η υπόθεση μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρότερα πρωτόκολλα για τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

 

 

 

 

Πηγή: https://saudigazette.com.sa/article/641309/SAUDI-ARABIA/Saudi-Embassy-in-Turkiye-follows-up-on-the-death-of-citizen-after-undergoing-limb-lengthening-surgery-nbsp

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube