REAL TIME |

Weather Icon

Freedom House: Στο Αζερμπαϊτζάν έχουν αυξηθεί οι θρησκευτικές διακρίσεις, η πίεση στα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης και στην πολιτική κοινωνία

Freedom House: Στο Αζερμπαϊτζάν έχουν αυξηθεί οι θρησκευτικές διακρίσεις, η πίεση στα ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης και στην πολιτική κοινωνία

Οι θρησκευτικές διακρίσεις, η πίεση στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία των πολιτών έχουν αυξηθεί στο Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια.

Αυτό αναφέρεται στην ετήσια τακτική έκθεση που δημοσιεύτηκε από τη διεθνή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Freedom House.

Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η κατάληψη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει αυξήσει την εγχώρια δημοτικότητα του προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο οποίος κυβερνούσε το Αζερμπαϊτζάν το 2003, κληρονομώντας το αξίωμα από τον πατέρα του, και δημιούργησε φόβους ότι η ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν μπορεί να ξεκινήσει μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας με εισβολή στη Δημοκρατία της Αρμενίας, τα σύνορα της οποίας έχουν ήδη παραβιαστεί.

Η έκθεση τονίζει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αμφισβητούμενες περιοχές είναι συχνά θύματα της εχθρότητας των αυτοκρατόρων προς τον πλουραλισμό καθώς και της επεκτατικής τους ατζέντας. Ως παραδείγματα, η έκθεση αναφέρει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι οποίες οδήγησαν στη διάλυση της τοπικής κυβέρνησης και στην αναγκαστική απέλαση περισσότερων από 120.000 Αρμενίων, αυτό που πολλοί ξένοι παρατηρητές έχουν αποκαλέσει εθνοκάθαρση.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με άλλη έκθεση του Freedom House, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θεωρούνταν μερικώς ελεύθερο, είδε τη μεγαλύτερη πτώση στον κόσμο το 2023, χάνοντας συνολικά 40 μονάδες, σύμφωνα με άλλη έκθεση του Freedom House.

Το Freedom House πρόσθεσε ότι η στρατιωτική επίθεση του Μπακού συνέπεσε με την εμβάθυνση της αυταρχικής καταστολής στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η κυβέρνηση της χώρας αυτής ακολουθεί πολιτικές διακρίσεων κατά των εθνοτικών Αρμενίων από τη δεκαετία του 1990.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube