REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , Ινδία 16 Φεβρουαρίου 2024

Ναρέντρα Μόντι: Ο κόσμος χρειάζεται καθαρές και αδιάφθορες κυβερνήσεις

Ναρέντρα Μόντι: Ο κόσμος χρειάζεται καθαρές και αδιάφθορες κυβερνήσεις

Ο πρωθυπουργός Μόντι τόνισε την αρχή του «ελάχιστη κυβέρνηση, μέγιστη διακυβέρνηση», ζήτησε μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς της παγκόσμιας διακυβέρνησης, επαίνεσε την εμπιστοσύνη στην ινδική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του COVID-19, τόνισε τις προκλήσεις για την ασφάλεια των τροφίμων, της υγείας, του νερού και της ενέργειας και επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου εγκαινίασε τον ναό BAPS στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi, στην κεντρική ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων, είπε ότι ο κόσμος χρειάζεται κυβερνήσεις χωρίς αποκλεισμούς που να παίρνουν τους πάντες μαζί.

Ακολουθούν τα κορυφαία αποσπάσματα του πρωθυπουργού Μόντι από τη Σύνοδο Κορυφής των Παγκόσμιων Κυβερνήσεων στο Ντουμπάι.

1. Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται κυβερνήσεις που να είναι χωρίς αποκλεισμούς, να παίρνουν τους πάντες μαζί, να είναι καθαρές και απαλλαγμένες από διαφθορά.
2. Θα είναι 23 χρόνια για να ενεργώ ως επικεφαλής της κυβέρνησης, πρώτα στο Γκουτζαράτ και τώρα στο Κέντρο. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει έλλειμμα ή υπερβολική παρουσία διακυβέρνησης στη δημόσια ζωή.
3. Πιστεύω ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι η κρατική παρέμβαση στις ζωές των ανθρώπων είναι ελάχιστη… Η μεγαλύτερη αρχή μου ήταν «Ελάχιστη κυβέρνηση, μέγιστη διακυβέρνηση». Πάντα έδινα έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσεται η αίσθηση επιχειρηματικότητας και ενέργειας στους πολίτες.

4. Τα τελευταία χρόνια, η εμπιστοσύνη των πολιτών έχει αυξηθεί στην ινδική κυβέρνηση. Οι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στις προθέσεις και τη δέσμευση της ινδικής κυβέρνησης. Αυτό ήταν δυνατό μόνο επειδή δώσαμε προτεραιότητα στα δημόσια αισθήματα στη διακυβέρνηση.
5. Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόοδο των γυναικών μέσω ενισχυμένων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών. Επιπλέον, έχουμε εφαρμόσει επιφυλάξεις για τις γυναίκες στη Βουλή. Η εστίασή μας επεκτείνεται στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους νέους, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Στο εγγύς μέλλον, η Ινδία είναι έτοιμη να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα startup στον κόσμο.
6. Σήμερα, που μεταμορφώνουμε τη χώρα μας, δεν θα έπρεπε να γίνει μεταρρύθμιση και στους θεσμούς της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης; Πρέπει να προωθήσουμε τις ανησυχίες του αναπτυσσόμενου κόσμου και τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Νότου στην παγκόσμια λήψη αποφάσεων. Πρέπει να ακούσουμε τη φωνή του Παγκόσμιου Νότου, πρέπει να προωθήσουμε τις προτεραιότητές του, πρέπει να βοηθήσουμε τις άπορες χώρες…Θα πρέπει να δημιουργήσουμε παγκόσμια πρωτότυπα για αναδυόμενες προκλήσεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνητή νοημοσύνη και τα κρυπτονομίσματα και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο . Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην εθνική μας κυριαρχία και επίσης να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια του διεθνούς δικαίου.
7. Η κοινωνική και οικονομική ένταξη ήταν η προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Εξαιτίας αυτού, σήμερα περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είχαν τραπεζικό λογαριασμό συνδέονται με τραπεζικές υπηρεσίες στην Ινδία. Αυτό έχει οδηγήσει την Ινδία μπροστά στους τομείς του fintech και των ψηφιακών πληρωμών. Ενθαρρύναμε επίσης την ανάπτυξη υπό τις γυναίκες.
8. Η Σύνοδος Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης έχει γίνει ένα μέσο για να φέρει ηγέτες σκέψης από όλο τον κόσμο σε μια μεγάλη σκηνή. Και η οραματική ηγεσία της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ο τρόπος με τον οποίο το Ντουμπάι γίνεται το παγκόσμιο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομίας, του εμπορίου και της τεχνολογίας είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

Παγκόσμια Διάσκεψη Κυβερνήσεων

Η Παγκόσμια Κυβερνητική Σύνοδος είναι ένας παγκόσμιος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός όπου διεξάγονται συζητήσεις για τη διαμόρφωση μελλοντικών κυβερνήσεων.

«Η Σύνοδος Κορυφής, στις διάφορες δραστηριότητές της, διερευνά την ατζέντα της επόμενης γενιάς κυβερνήσεων, εστιάζοντας στην αξιοποίηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας για την επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», αναφέρει ο ιστότοπος του οργανισμού.

Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι. Ιδρύθηκε το 2013 υπό την ηγεσία του Εμίρη του Ντουμπάι Μοχάμεντ Ρασίντ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube