REAL TIME |

Weather Icon

Ανησυχία στο Πακιστάν! Αυξάνονται τα περιστατικά ψευδών κατηγοριών για βλασφημία

Ανησυχία στο Πακιστάν! Αυξάνονται τα περιστατικά ψευδών κατηγοριών για βλασφημία

Το Human Rights Focus Pakistan (HRFP) ζήτησε προστασία και δικαιοσύνη για έμα θύμα βλασφημίας και την οικογένειά του. Ο λόγος για τον Younas Masih (68) που κατηγορήθηκε για βλασφημία στο χωριό Khurrianwala στο Faisalabad του Πακιστάν. Η υπόθεση της έρευνας του HRFP επισκέφτηκε τους χώρους του περιστατικού, τα αστυνομικά τμήματα και πήρε συνεντεύξεις από τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες. Ο Younas Masih, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από κατηγορίες, επισκέφτηκε το γραφείο του HRFP για τη συνέχιση της βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Younas Masih και η οικογένειά του έχουν μοιραστεί με το HRFP τις λεπτομέρειες των συνεπειών και τους λόγους για τους οποίους τον κατηγορούν για τις κατηγορίες για βλασφημία. Η ομάδα του HRFP συγκέντρωσε τα γεγονότα, τα αποδεικτικά στοιχεία και τα έγγραφα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν μια ψεύτικη κατηγορία εναντίον του Younas Masih. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 10 Φεβρουαρίου, όταν ο Younas Masih κατηγορήθηκε ψευδώς για βλασφημία από τη Fatima Bibi και τον σύζυγό της Liaqat Ali λόγω προσωπικών μνησικακιών και οικογενειακής διαμάχης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του HRFP.

Λίγους μήνες πριν, ξεκίνησε μια σύγκρουση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων γυναικών που ήταν γείτονες, της Φατίμα Μπίμπι και της συζύγου του Γιουνίς, Αζρα Μπίμπι, που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι επισκέψεις η μια στο σπίτι της άλλης. Ακόμη και ένας ανήλικος εγγονός του Younas Masih ονόματι Rehman, ο οποίος μερικές φορές επισκεπτόταν το σπίτι της Fatima Bibi, κλήθηκε να μην τους επισκεφτεί άλλο. Όταν η Azra Bibi ρώτησε τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς, η Fatima Bibi απάντησε ότι θα αναλάβει δράση εναντίον τους σε όλα τα επίπεδα και θα βεβαιωθεί ότι κανένας από την οικογένεια του Younis δεν θα μπορέσει να ζήσει εκεί.

Στις 10 Φεβρουαρίου, η Fatima Bibi άρχισε ξαφνικά να ουρλιάζει στις 3 το μεσημέρι και προκάλεσε τον κόσμο να πει ότι ο Younas Masih είχε μολύνει τις σελίδες του Κορανίου. Κάποιος κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και μετέφερε αμέσως τον Younas στο αστυνομικό τμήμα πολιτικής γραμμής στο Katchery Bazar, στο Faisalabad. Η αστυνομία ανέκρινε τον Younas Masih σχετικά με ισχυρισμούς βλασφημίας και αφέθηκε ελεύθερος στις 13 Φεβρουαρίου αφού αποδείχθηκε αθώος. Η Fatima Bibi και ο Liaqat, που ήρθαν στο αστυνομικό τμήμα μετά την υπόθεση, φυλακίστηκαν μετά από έρευνα και αποδείχτηκε ότι είναι ένοχοι.

Στην Πρώτη Έκθεση Πληροφοριών (FIR) που καταχωρήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, η Fatima Bibi ισχυρίστηκε ότι αυτή και ο σύζυγός της Amanat προσηλυτίστηκαν με τον σύζυγό της Amanat Ali. Ισχυρίστηκε ότι απήγγειλε το Ιερό Κοράνι στο σπίτι όταν ήρθε ο Younas Masih και άρχισε να καβγαδίζει, πέταξε το Ιερό Κοράνι στο πάτωμα και έσκισε τους στίχους του Κορανίου και το πέταξε στο έδαφος. Σύμφωνα με αυτήν, ο Μασίφ είπε ότι αν δεν με υπακούσεις, θα σε διώξω από το σπίτι. Στις 14 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε FIR στο αστυνομικό τμήμα της πόλης κατά του Amanat Ali, ο οποίος συνελήφθη αποδεικνύοντας ένοχος μαζί με τη σύζυγό του Fatima για την υπόθεση βλασφημίας που καταγράφηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του HRFP. Έφυγε τρέχοντας από το βαν της αστυνομίας, ενώ η Φατίμα Μπίμπι βρισκόταν υπό δικαστική κράτηση στην περιφερειακή φυλακή στο Φαϊσαλαμάντ. Αργότερα, ο Amanat Ali συνελήφθη ξανά σε άλλη πόλη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο Πρόεδρος του HRFP Naveed Walter χαιρέτισε την ενέργεια της αστυνομίας να αποδείξει τον Younas Masif αθώο. Στο δελτίο τύπου, είπε, “Ο Younas Masih και η οικογένειά του θα κρύβονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λόγω της ευαισθησίας του θέματός τους. Ακόμη και οι κατηγορίες έχουν ακυρωθεί από αστυνομικές έρευνες, αλλά καθώς η υπόθεση περνάει από το δικαστήριο, ο Younas θα μπορούσαν να κληθούν παντού και οι απειλές από τους θρησκευτικούς φονταμενταλιστές θα παρέμεναν». “Το HRFP ανησυχούσε για το πώς ο Amanat Ali έφυγε από το βαν της αστυνομίας, αλλά το καλό είναι ότι συνελήφθη ξανά. Η κατάργηση των νόμων για τη βλασφημία και η προστασία των θυμάτων της βλασφημίας και των οικογενειών τους, είτε βρίσκονται στις φυλακές είτε όχι, είναι απώτερο αίτημα του HRFP», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube