Weather Icon
Ινδία 21 Ιανουαρίου 2024

Θαλάσσια διάσωση από την Ινδική Ακτοφυλακή

Θαλάσσια διάσωση από την Ινδική Ακτοφυλακή

 Η ινδική ακτοφυλακή πραγματοποίησε ιατρική εκκένωση ενός μέλους του πληρώματος της Ινδονησίας που υπέφερε από πόνο στο στομάχι και υψηλό πυρετό από ένα ξένο πλοίο στα ανοιχτά της ακτής Diu την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024.

 

 Ο ναυτικός διασώθηκε χθες από ένα σκάφος MV Wave με σημαία Ιράν, 47 β. μίλια νοτιοδυτικά του Ντίου.

«Στη συνέχεια, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική αντιμετώπιση», ανέφερε η ICG.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει μια αποστολή διάσωσης όπως αυτή.

Η Ινδική Ακτοφυλακή (ICG) διεξήγαγε επιχείρηση διάσωσης αναπτύσσοντας αεροσκάφη από τη Χάλντια για τη διάσωση 182 προσκυνητών που είχαν εγκλωβιστεί σε ένα προσγειωμένο πλοίο κοντά στο Namkhana, στο Kakdwip.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιανουαρίου 2024, όταν οι προσκυνητές επέστρεφαν από το Ganga Sagar Mela αφού έκαναν μια ιερή βουτιά στο Makar Sankranti και το πλοίο προσάραξε λόγω εξαιρετικά κακής ορατότητας.

“Γύρω στις 05:30 της 16ης Ιανουαρίου, λήφθηκε ένα μήνυμα από τον Περιφερειακό Δικηγόρο, South 24 Paraganas, στο Αρχηγείο της Περιφέρειας Ακτοφυλακής Νο. 8 στη Δυτική Βεγγάλη, ενημερωτικό σχετικά με την προσάραξη του πλοίου στη θάλασσα κοντά στο Kakdwip. Το πλοίο, συγκεκριμένα Ο MV Swasthya Sathi, μετέφερε περίπου 400 προσκυνητές από το Ganga Sagar Mela στο νησί Sagar στο Kakdwip», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση που εκδόθηκε από την ινδική ακτοφυλακή.Με την παραλαβή της πληροφορίας, η ομάδα επιχειρήσεων του Λιμενικού τέθηκε σε δράση και αφού εξακριβώθηκε η θέση, έστειλε αμέσως δύο ACV (Hovercraft) από τη Haldia και το νησί Sagar για να παράσχουν βοήθεια διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, το πλοίο C-424 της ινδικής ακτοφυλακής ολοκλήρωσε την ιατρική εκκένωση ενός 70χρονου ασθενούς από τον κόλπο Afra μετά από αίτημα της διοίκησης του Andaman.Ο ασθενής είχε δυσκολία στην αναπνοή και μεταφέρθηκε στο Campbell Bay για περαιτέρω ιατρική αντιμετώπιση.

“Τη νύχτα της 06/07 Ιανουαρίου, το πλοίο της Ινδικής Ακτοφυλακής C-424 ανέλαβε την ιατρική εκκένωση ενός ασθενούς 70 ετών από το Afra Bay, A&C κατόπιν αιτήματος της χορήγησης #Andaman. Ο ασθενής υπέφερε από δυσκολία στην αναπνοή και μεταφέρθηκε στο #CampbellBay για περαιτέρω ιατρική διαχείριση», έγραψε η ινδική ακτοφυλακή στο «X».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube