Weather Icon
Γεωργία , Ινδία 10 Ιανουαρίου 2024

Τεράστιες οι δυνατότητες της Ινδίας στις φυτικές πρωτεΐνες

Τεράστιες οι δυνατότητες της Ινδίας στις φυτικές πρωτεΐνες

Εν όψει της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής του Vibrant Gujarat, ο Hank Schouten, Πρόεδρος και Ιδρυτής της εταιρείας Schouten Europe είπε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στην Ινδία και η εστίαση της χώρας στη φυτική πρωτεΐνη ανοίγει περισσότερα περιθώρια για την εταιρεία. Επαίνεσε επίσης το προϊόν της σόγιας στην Ινδία για την ποιότητα και την τεράστια παραγωγή του.

Σχετικά με τη συμμετοχή στο Vibrant Gujarat Summit 2024, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Schouten Europe, ο Hank Schouten μιλώντας στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε: “Οι ευκαιρίες στην Ινδία είναι τεράστιες. Επειδή υψηλή κατανάλωση αμύλου και λαδιού, αλλά όχι αρκετή πρωτεΐνη. Υπάρχει έλλειψη πρωτεΐνη, ανάγκη για πρωτεΐνη. Και δεδομένου ότι η Ινδία εστιάζει στη φυτική πρωτεΐνη, μας ταιριάζει πολύ. Αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα προϊόν που ταιριάζει στην κουλτούρα…αλλά έχει και καλή τιμή, επειδή η αγορά είναι πολύ ευαίσθητη στις τιμές». Επεξεργάστηκε την παραγωγή του «Tempeh» που αποτελείται από σόγια και είναι πολύ κατάλληλο για τις ινδικές συνθήκες.

“Είμαστε στην παραγωγή Tempeh. Είναι κατασκευασμένο από σόγια, η οποία καλλιεργείται τοπικά. Η σόγια είναι ένα τεράστιο προϊόν στην Ινδία, υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια εκτάρια σόγιας. Έχει πολύ καλή ποιότητα πρωτεΐνης και η ποιότητά της είναι πολύ κοντά στο κρέας», είπε ο Schouten. Και πρόσθεσε, “Μέσω της ζύμωσης, βελτιώνουμε την προσαρμοστικότητά του…και παράγουμε Β12, που είναι μεγάλο πρόβλημα στην Ινδία. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Και το Tempeh απορροφά πολύ καλά τη γεύση, γιατί πρέπει να το κάνετε νόστιμο και οι Ινδοί είναι ειδικοί στη γεύση».

Ο Amlan Bora, ο επικεφαλής αντιπρόσωπος για την Ινδία και τον Επίτροπο Εμπορίου και Επενδύσεων, Ολλανδικό Γραφείο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (NBSO), χαιρέτισε επίσης το Vibrant Gujarat για την παροχή μιας πολυδιάστατης πλατφόρμας. Κάνοντας σύγκριση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είπε ότι το Vibrant Gujarat έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, όπου δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο Gujarat.

“Για μένα, το Vibrant Gujarat είναι το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ της Ινδίας επειδή μας παρέχει μια πολυδιάστατη πλατφόρμα. Πρώτα απ ‘όλα, φυσικά, το Gujarat είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για εμάς και για όλους όσον αφορά τις επενδυτικές δυνατότητες. Έχουμε σημαντικές επενδύσεις που έγιναν στο Γκουτζαράτ ήδη μέσω των ολλανδικών εταιρειών μας, και αυτό συνεχίζεται», είπε ο Bora. Πρόσθεσε, “Το ζωντανό Γκουτζαράτ με τα χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια εκδήλωση όπου δεν αφορά πλέον μόνο το Γκουτζαράτ. Έχουμε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε ακόμη και με αντιπροσωπείες από άλλες χώρες, οπότε εκεί μου λέω ότι είναι το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ της Ινδίας».

Το Vibrant Gujarat θα πραγματοποιηθεί στο Ahmedabad από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα εγκαινιάσει μεγάλη εμπορική έκθεση την Τρίτη. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν βιομήχανοι από την Ινδία και το εξωτερικό. Μια ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Γκουτζαράτ ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.000 εκθέτες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στην εμπορική έκθεση. Οι κρατήσεις για όλη την περιοχή που είναι αφιερωμένη στην παράσταση έχουν ολοκληρωθεί.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι περίπου 100 χώρες συμμετέχουν ως επισκέπτρια εμπορικές εκθέσεις, ενώ 33 χώρες συμμετέχουν ως εταίροι. Η εμπορική έκθεση θα έχει 13 αίθουσες βασισμένες σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των «Make in Gujarat» και «Self-reliant India». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για επαγγελματίες επισκέπτες στις 10-11 Ιανουαρίου και για το κοινό στις 12-13 Ιανουαρίου.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Vibrant Gujarat ξεκίνησε από τον Ναρέντρα Μόντι το 2003, τότε πρωθυπουργό, για να βάλει το Γκουτζαράτ στον παγκόσμιο χάρτη του εμπορίου και της βιομηχανίας. Η δέκατη έκδοση της Συνόδου Κορυφής θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 12 Ιανουαρίου 2024. Για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, έχουν δημιουργηθεί αρκετές επιτροπές που θα επιμεληθούν διάφορες πτυχές της συνόδου κορυφής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube