Weather Icon
ΗΠΑ , Ινδία , Οικονομία & Αγορές 24 Ιανουαρίου 2024

Ρεκόρ ανέπαφων συναλλαγών για την Ινδία! Κάνει όσα οι ΗΠΑ σε τρία χρόνια

Ρεκόρ ανέπαφων συναλλαγών για την Ινδία! Κάνει όσα οι ΗΠΑ σε τρία χρόνια

Η Ινδία κάνει όσες ανέπαφες συναλλαγές πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ σε τρία χρόνια, υποστηρίζει ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Σουμπραχμανιάν Τζαϊσανκάρ.

Η δήλωση του επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας έγινε ενώ αλληλεπιδρούσε με τους ανθρώπους της ινδικής κοινότητας στη Νιγηρία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.

“Η ζωή κάθε Ινδού πολίτη έχει γίνει ευκολότερη και αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε αγκαλιάσει την τεχνολογία με πολύ βαθύ τρόπο. Μπορείτε να το δείτε αυτό στην πληρωμή, πολύ λίγοι άνθρωποι σήμερα πληρώνουν με μετρητά και πολύ λίγοι άνθρωποι δέχονται μετρητά. Σήμερα, κάνουμε όπως πολλές πληρωμές χωρίς μετρητά στην Ινδία σε ένα μήνα όσο και η Αμερική σε τρία χρόνια», δήλωσε ο Τζαϊσανκάρ στην εκδήλωση.


Τόνισε περαιτέρω τα πέντε σημαντικά παραδείγματα που δείχνουν τον μετασχηματισμό της Ινδίας την τελευταία δεκαετία.

«Για μένα, πώς μια χώρα αντιμετωπίζει μια πρόκληση, ανακάμπτει από την πρόκληση και είναι σε θέση να παρουσιάσει τόσο ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, πώς η ζωή ενός μέσου πολίτη γίνεται καλύτερη, πώς είμαστε ικανοί για κάτι που αιχμαλωτίζει τη φαντασία του κόσμο και πώς φροντίζουμε τους ανθρώπους μας εκτός της χώρας. Αυτά είναι πέντε αληθινά παραδείγματα του τι άλλαξε στην Ινδία την τελευταία δεκαετία», είπε ο Τζαϊσανκάρ.

Τονίζοντας ότι η Ινδία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, ο Ινδός ΥΠΕΞ είπε ότι το επιχειρηματικό συναίσθημα για το Νέο Δελχί έχει βελτιωθεί και ως αποτέλεσμα, η ροή των επενδύσεων στη χώρα έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

«Σήμερα, αυτό που συμβαίνει στην οικονομία, είμαστε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Σήμερα, αν δείτε την οικονομική δραστηριότητα στην Ινδία, όπου κι αν πάτε, κάτι χτίζεται. Φτιάχνεται μετρό, φτιάχνεται δρόμος, νέα αεροδρόμια ανεβαίνουν, νέα τρένα, ανεβαίνουν σιδηροδρομικοί σταθμοί. ” είπε ο Τζαϊσανκάρ.

Στην εκδήλωση, ο Υπουργός Εξωτερικών επαίνεσε επίσης τον τρόπο που η Ινδία αντιμετώπισε την πανδημία Covid-19

“Έχω μεγάλη καρδιά, μεγάλη ελπίδα και μεγάλη πίστη στο πώς το αντιμετώπισε η Ινδία. Όταν ξεκίνησε ο Covid, κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνάντησης το 2020, ειπώθηκε ότι η χώρα που θα ήταν πιο ανίκανη να αντιμετωπίσει τον Covid θα ήταν η Ινδία. Δύο χρόνια αργότερα, είδα ότι είχαμε περάσει το κύμα Covid και τα lockdown. Αρχίσαμε να φτιάχνουμε φάρμακα για τον υπόλοιπο κόσμο”, είπε ο Τζαϊσανκάρ στη συγκέντρωση.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube