Weather Icon

Ο ΥΠΕΞ, Γ. Γεραπετρίτης, εξήρε το ρόλο της Αιγύπτου στη σύνοδο των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες

Ο ΥΠΕΞ, Γ. Γεραπετρίτης, εξήρε το ρόλο της Αιγύπτου στη σύνοδο των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες

 Η Αίγυπτος αποτελεί σημαντικό περιφερειακό πυλώνα σταθερότητας

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετείχε σήμερα στο 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Σύνδεσης, στο οποίο εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ έλαβαν μέρος ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Zoζέπ Μπορέλ και ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των θεσμικών σχέσεων της Αιγύπτου με την Ένωση σε στρατηγικές.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την Αίγυπτο πυλώνα σταθερότητας για ολόκληρη την περιοχή, ειδικά κατά την τρέχουσα εύθραυστη γεωπολιτική συγκυρία. Ο κ. Γεραπετρίτης εξήρε τον εποικοδομητικό και μετριοπαθή ρόλο του Καΐρου στο πλαίσιο της κρίσης στη Μέση Ανατολή αλλά και σε σχέση με τις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο Κάιρο για επίσκεψη εργασίας, ενώ χθες καλωσόρισε τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι στο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube