REAL TIME |

Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η απέραντη τραγωδία της Κύπρου και της Ελλάδας! Οι μαφιόζοι ισχυρότεροι από τις κυβερνήσεις

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η απέραντη τραγωδία της Κύπρου και της Ελλάδας! Οι μαφιόζοι ισχυρότεροι από τις κυβερνήσεις

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Νέα Υόρκη

Είπε μία πολύ σοφή κουβέντα ένας πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης ή (δήθεν) Προστασίας του Πολίτη (όπως επικράτησε να λέγεται στην Ελλάδα): Αναρωτήθηκε:

Δεν βλέπει η αστυνομία ότι οι μαφιόζοι είναι ιδιοκτήτες πανάκριβων αυτοκινήτων (και επαύλεων, και τραπεζικών λογαριασμών προσθέτω εγώ) χωρίς να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση ποτέ;

Εξαιρετικά τα λέει ο πρώην υπουργός και ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έκανε ο ίδιος όταν είχε την ευθύνη της αστυνομίας. Μπορεί και να τον αδικώ. Μπορεί να προσπάθησε και να αποδείχθηκαν πολύ πιο ισχυροί οι μαφιόζοι.

Αλλά, αν συμβαίνει αυτό αποδεικνύεται η απέραντη τραγωδία της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι πολίτες εκλέγουν κυβερνήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να ελέγξουν το κράτος και να προστατεύσουν τους πολίτες.

  • Τα τελευταία γεγονότα, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, είναι επιεικώς φρικτά. Και αυτό που είναι πολύ, μα πάρα πολύ, ενοχλητικό είναι ότι μετά τις αλληλοεξοντώσεις των μαφιόζων εμφανίζονται δημοσιεύματα με το «βίο» και την «πολιτεία» τους. Κατεβατά ολόκληρα με τη «δράση» τους. Και όταν λέμε δράση, εννοούμε φυσικά δολοφονίες, εκβιασμούς, απειλές και απέραντη διαφθορά.

Προφανώς κάτι δεν «πιάνω», κάτι δεν καταλαβαίνω. Όλες αυτές οι πληροφορίες δεν ήταν γνωστές στο κράτος πριν από τις δολοφονίες. Αν ήταν γνωστές και οι αρχές δεν έκαναν τίποτα, αυτό σημαίνει ασύστολη διαφθορά. Αν δεν γνώριζαν, οι αρμόδιοι διώκτες του εγκλήματος, τον βίο και την πολιτεία των εγκληματιών, τότε είναι άχρηστοι και πρέπει να πάνε σπίτι τους …χθες.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω εντάσσονται στη σφαίρα του ανεξήγητου. Ή μήπως όλα εξηγούνται με μία απλή ματιά τριγύρω μας. Οι κοινωνίες και στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι οι ίδιες ακραία διεφθαρμένες. Η διαφθορά είναι η επιστήμη του παρόντος και του μέλλοντος. Και ευθύνονται οι πολιτικοί, που δημιούργησαν αυτήν την κομματική πελατεία, η οποία ελέγχεται καλύτερα όταν εντάσσεται στη μεγάλη εικόνα της διαφθοράς.

Οι διεφθαρμένοι αλληλο-υποστηρίζονται, αλληλοκαλύπτονται, αλληλοβοηθούνται. Γιατί ένα παιδί να «φάει» τα νιάτα του στα σχολεία όταν μπορεί να περνά μία άνετη ζωή ως απατεώνας; Είδατε κανένα μεγαλόσχημο να συλλαμβάνεται; Μάλλον να το θέσω διαφορετικά. Συλλαμβάνονται όταν ξεπεράσουν τα όρια που θέτει η μαφία.

Όλα τα παραπάνω είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι θεωρίες του καφενέ. Τα ζουν οι πολίτες. Μερικές φορές η φαντασία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ δεν καλπάζει. Καταγράφει τα πραγματικά γεγονότα. Στα έργα για τους μαφιόζους, υπάρχει πάντα μία σκηνή σε μία πτωχική γειτονιά, όπου ο πλούσιος με τα ακριβά αυτοκίνητα και σπίτια είναι ο μαφιόζος ή ο έμπορος ναρκωτικών.

Και τον εμφανίζουν πάντα στη σκηνή. Δεν ξέρω για ποιον λόγο… Για να τον μιμηθούν τα παιδιά ή ως παράδειγμα προς αποφυγή; Μάλλον το πρώτο…

Ο κατά τα άλλα θυμόσοφος λαός έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Και είναι εδώ που κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς τον έλεγχο οι πολιτικοί ηγέτες στην Κύπρο και την Ελλάδα.

  • Μου έλεγαν ότι όταν κάποια στιγμή «φαγώθηκε» ένας από την κλίκα των μαφιόζων στην Κύπρο, αρκετοί ανακουφίστηκαν διότι το κυπριακό κράτος είχε εντοπίσει τη σχέση του με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες… Ίχνος αλήθειας αν έχει η πληροφορία, πρέπει να παραιτηθούν όλοι όσοι ασχολούνται με το έγκλημα.

Στην Ελλάδα, τα ίδια και χειρότερα. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο εκάστοτε υπουργός τα ονόματα και τις διευθύνσεις των μαφιόζων. Και αυτό φαίνεται από τον πακτωλό πληροφοριών που δίνει η αστυνομία, μετά τις δολοφονίες, στους δημοσιογράφους.

Μετά την εξόντωση του αρχιμαφιόζου, η ελληνική αστυνομία έσπευσε να συλλάβει τους εκτελεστές άλλων μαφιόζικων ενεργειών; Πόσο καιρό τους γνώριζε; Και ποιος σταματούσε τη σύλληψή τους μέχρι τώρα; Αυτά είναι τα ερωτήματα των πολιτών και όχι μερικών γκρινιάρηδων αρθρογράφων, που εντοπίζουν μεν τη διαφθορά, αλλά δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν την υπόγεια διασύνδεση αυτού που λέμε κράτους με τη μαφία.

Οι πολίτες είναι θυμωμένοι. Το γνωρίζουμε από τα μηνύματα που λαμβάνουμε και από τις οξύτατες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Επιχειρείστε να αναλύσετε τα μηνύματα μακριά από την κομματική «λογική». Ο θυμός θα εκδηλωθεί με την πρώτη ευκαιρία και αυτό θα το δούμε προσεχώς.

Αναρωτιέμαι: Δηλαδή, πρέπει να επιβάλουν το task force η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Αμερικανοί, ενώ μπορούμε μόνοι μας να το δημιουργήσουμε και να το ενισχύσουμε;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει μονίμως πρόβλημα με τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, που διορίζει ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας. Και από τη Λευκωσία, και από την Αθήνα, έχω ακούσει για όλους, μα για όλους, αυτούς τους αντιπροσώπους, πολύ σοβαρές καταγγελίες.

Μου είπαν πως υπήρχε περίπτωση αξιωματούχου που είχε «σχέση» με άτομο τουρκικής καταγωγής στις κατεχόμενες περιοχές. Ναι, δέχομαι άλλο οι προσωπικές σχέσεις, άλλο η διπλωματία και η πολιτική. Αλλά είχαμε να κάνουμε με θέμα εθνικής ασφάλειας. Πρωτίστως ευθύνεται ο εκάστοτε ένοικος του Προεδρικού Μεγάρου, που δεν θέτει θέμα στο αφεντικό τους.

Λένε, δήθεν, μα θα πάμε εναντίον της απόφασης του Γ.Γ. του ΟΗΕ; Και η απάντηση είναι ναι, πρέπει. Η Τουρκία το έκανε πολλές φορές. Τι προάλλες απέρριψε την πρόταση του κ. Γκουτέρες για την αξιωματούχο από την Αυστραλία, η οποία θα ήταν η προσωπική του απεσταλμένη.

Γιατί ανέφερα τα παραπάνω; Διότι ο σημερινός αντιπρόσωπος, ο Κόλιν Στιούαρτ, κατά την ενημέρωση των μελών του Σ.Α., έβαλε τη Λευκωσία να βράσει στο ίδιο καζάνι με την κατοχική Τουρκία. Ο κύριος αυτός έπρεπε να είχε ήδη χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata). Πότε θα αφήσει τις ευγένειες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Θα συμφωνήσω, μία φορά στη ζωή μου, με τον πικραμένο τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και τη θέση του για τις συντάξεις των κρατικών αξιωματούχων και άλλων λαίμαργων, πρώην και νυν κρατικοδίαιτων. Σε όλα τα άλλα θέματα, και ειδικά στο Κυπριακό και την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι λάθος. Σε αυτό όχι… Προσυπογράφω, λοιπόν: «Το θέμα των πολλαπλών συντάξεων, δεν είναι νομικό. Είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό -και πρωτίστως ηθικό. Κανείς διατελέσας αξιωματούχος δεν πρέπει να αποδέχεται πολλαπλές συντάξεις. Και ούτε εν ενεργεία αξιωματούχοι να καρπούνται παράλληλα και πολιτειακές συντάξεις. Τελεία και παύλα».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Ωραίο πράγμα η προεδρία της Βουλής, έχει και τα τυχερά του. Η νυν πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου πετάχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. Με την ευκαιρία έκανε και κάποιες επαφές, ενημέρωσε φαντάζομαι και για την απαράδεκτη φιλοτουρκική διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και επέστρεψε στη Λευκωσία. Στο κόμμα αντιμετωπίζει υπόγεια «επανάσταση» και εντείνονται οι πληροφορίες ότι αυτός που ελέγχει τον ΔΗΣΥ αναζητεί ήδη λύση για την επόμενη μέρα του κόμματος της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, που όμως στηρίζεται στους …«εθνικόφρονες».

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube