Weather Icon
Ινδία , Ουκρανία 23 Ιανουαρίου 2024

Η Ινδία παρέδωσε απέστειλε ηλεκτρογεννήτριες στην Ουκρανία για ανθρωπιστική βοήθεια

Η Ινδία παρέδωσε απέστειλε ηλεκτρογεννήτριες στην Ουκρανία για ανθρωπιστική βοήθεια

Εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ινδός απεσταλμένος στην Ουκρανία, Harsh Kumar Jain παρέδωσε τη 15η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ινδία.

Ο Ινδός απεσταλμένος παρέδωσε την αποστολή, η οποία περιελάμβανε δέκα 30 γεννήτριες Ifl/A, στον Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Ταμείου «Kryla Nadiyi», Mataliya Liska, παρουσία του επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Lviv, Maksym Kozytskyy.

Η Πρεσβεία είπε ότι οι γεννήτριες θα παρασχεθούν σε οκτώ εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιοχή Lviv για να υποστηρίξουν τις εκπαιδευτικές τους διαδικασίες.

Η Ουκρανική Πρεσβεία εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρείχε η ινδική κυβέρνηση.

Η δήλωση ανέφερε: «Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις δύσκολες στιγμές της ρωσικής επιθετικότητας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της κυβέρνησης της Ινδίας και τη δέσμευσή της να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική υποστήριξη στον λαό της Ουκρανίας».

Νωρίτερα τον Αύγουστο, η Ινδία παρέδωσε το 14ο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας που περιλαμβάνει βασικά φάρμακα στην Ουκρανία που πλήττεται από την κρίση. Η βοήθεια παρέδωσε ο Ινδός πρέσβης στην Ουκρανία, Harsh Jain.

Η αποστολή παραδόθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Ουκρανίας, Ihor Kuzin και σχολιάζοντας αυτό, ο Ουκρανός υπουργός ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Ινδίας για τη βοήθεια.

Πρόσφατα, η Ινδία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν τον ένατο γύρο των Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Ινδίας-Ουκρανίας (FOC) στο Κίεβο και αντάλλαξαν προοπτικές σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Μόσχας και του Κιέβου.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών (Δυτική) Σαντζάι Βέρμα συμπρόεδρε των 9ων Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (FOC) με την Πρώτη Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Εμινέ Τζαπάροβα, σύμφωνα με τη δήλωση που δημοσίευσε το ΜΕΑ.

«Οι δύο πλευρές εξέτασαν τους διμερείς δεσμούς στο σύνολό τους και αντάλλαξαν επίσης προοπτικές για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Παγκόσμια και πολυμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ήταν επίσης στην ημερήσια διάταξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube