Αφγανιστάν , Ινδία , Πακιστάν 25 Ιανουαρίου 2024

Γιατί η Ινδία έστειλε 40.000 λίτρα φυτοφαρμάκων στο Αφγανιστάν;

Γιατί η Ινδία έστειλε 40.000 λίτρα φυτοφαρμάκων στο Αφγανιστάν;

Η Ινδία έχει στείλει 40.000 λίτρα φυτοφαρμάκου Malathion στο Αφγανιστάν μέσω του λιμανιού Chabahar για την καταπολέμηση της απειλής των ακρίδων.

Το μαλαθείο, που αναγνωρίζεται για την αποτελεσματικότητά του σε ξηρές περιοχές και τις χαμηλές απαιτήσεις σε νερό, διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στον έλεγχο των ακρίδων. Αυτή η βοήθεια όχι μόνο αντιμετωπίζει την άμεση απειλή στο Αφγανιστάν, αλλά λειτουργεί και ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης των ακρίδων σε γειτονικά κράτη της Κεντρικής Ασίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν ευχαρίστησε την Ινδία για τη βοήθεια, τονίζοντας τον ρόλο της στη διαφύλαξη των καλλιεργειών και τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας στο Αφγανιστάν

 «Το Υπουργείο Γεωργίας, Άρδευσης και Κτηνοτροφίας του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν είναι ευγνώμων προς την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδίας και τον λαό της για την προμήθεια 40.000 λίτρων χημικού υλικού (Malathion) στον αγροτικό τομέα, για την πρόληψη της απειλής των ακρίδων, η αναφερόμενη βοήθεια έφτασε σήμερα μέσω του λιμανιού Chabahar”, ανέφερε το υπουργείο.

Η Ινδία παρέδωσε 40.000 λίτρα φυτοφαρμάκου μαλαθείου σε δύο φορτηγά στο Υπουργείο Γεωργίας που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η δήλωση του υπουργείου ανέφερε: «Η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν τομείς χωρίς αποκλεισμούς της ανθρωπότητας, των οποίων τα οφέλη και οι βλάβες είναι ίδια για όλους, το Αφγανιστάν είναι μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο και καθυστερημένη χώρα και κάθε χώρα που μας βοηθά στον τομέα της πρόληψης ασθενειών, της έρευνας, Η προώθηση της εκμηχάνισης και εμπορίας των τομέων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας θεωρείται συνεργασία με την ανθρωπότητα».

Οι ακρίδες είναι εξαιρετικά καταστροφικά παράσιτα με τη δυνατότητα να απειλήσουν την ασφάλεια των τροφίμων λόγω της αδηφάγους όρεξης και της ικανότητάς τους να καταστρέφουν τη βλάστηση. Το Πακιστάν αντιμετώπισε μια σοβαρή προσβολή ακρίδων στις αρχές του 2020, προκαλώντας κήρυξη εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, για την υποστήριξη της επισιτιστικής ασφάλειας στο Αφγανιστάν, η Ινδία έχει στείλει 50.000 τόνους σίτου σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNWFP). Επιπλέον, σετ παιδικών τροφών παρασχέθηκαν στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) για εσωτερική διανομή στο Αφγανιστάν.

Η Ινδία συνέχισε επίσης τη συνεργασία της με το Αφγανιστάν Εθνικό Πανεπιστήμιο Γεωργικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ANASTU) στην Κανταχάρ, προσφέροντας διαδικτυακά μαθήματα σε Αφγανούς φοιτητές που σπουδάζουν θέματα που σχετίζονται με τη γεωργία από το 2021.

ΠΗΓΗ: Khaama Press News Agency

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube