Weather Icon
Ινδία , Πολιτισμός 24 Ιανουαρίου 2024

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός της Ινδίας σε θυρανοίξια ινδουιστικού ναού: “Πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για χίλια χρόνια από σήμερα”

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός της Ινδίας σε θυρανοίξια ινδουιστικού ναού: “Πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για χίλια χρόνια από σήμερα”

“Ήρθε η ώρα να υπερηφανευόμαστε για την παράδοση και να τη συνδυάσουμε με τον νεωτερισμό”, είπε ο Ναρέντρα Μόντι.

Επικαλούμενος στον ναό Ραμ με περιεκτική εθνική συνείδηση ​​και αναφερόμενος στις ηλιακές και σεληνιακές αποστολές της Ινδίας, o Ναρέντρα Μόντι, σε μια μεγαλειώδη, ιστορική τελετή που θεωρείται ευρέως ως αργή έναρξη της εκστρατείας για τις επερχόμενες Γενικές Εκλογές, απευθύνθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων διασημοτήτων της χώρας και παρότρυνε τη νεολαία να συνδυάσει την παράδοση με τη νεωτερικότητα.

Έντεκα ημέρες μετά την έναρξη της νηστείας για την τελετή, ο Μόντι έφτασε στον μεγαλοπρεπή ναό Ραμ, όπου οι αξιωματούχοι συρρέουν από το πρωί, γύρω στις 12 το μεσημέρι και συνέχισαν να τελούν τα τελετουργικά για την τελετή αγιασμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελετουργιών, ο Μόντι πλαισιωνόταν από τον Κυβερνήτη του Ούταρ Πραντές, Anandiben Patel, τον επικεφαλής υπουργός Yogi Adityanath και τον Mohan Bhagwat, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του ιδεολογικού προστάτη του κυβερνώντος BJP Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS).

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: UNIΦωτογραφία ευγενική προσφορά: UNI

Σε μια ωριαία ομιλία μετά τον αγιασμό, ο Μόντι, ο οποίος θα επιδιώξει μια τρίτη συνεχόμενη θητεία στην εξουσία λίγους μήνες αργότερα, είπε: “Το Καλτσάκρα (κύκλοι του χρόνου) αλλάζει. Η γενιά μας έχει επιλεγεί για αυτό.”

“Αυτή είναι η ώρα. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να βάλουμε τα θεμέλια για χίλια χρόνια από σήμερα”, είπε και πρόσθεσε, “Ώρα για τη συνείδηση ​​του Ραμ στη Ράστρα τώρα.” “Δεν υπάρχει χρόνος για απόγνωση τώρα. Κανείς δεν είναι μικρός τώρα. Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας”, είπε. 

Οραματιζόμενος τον Ραμ ή τον Ράμα, μια ινδουιστική θεότητα που προσευχόταν ευρέως στο προπύργιο του BJP στα Χίντι, ο Μόντι αναφέρθηκε στη διαμάχη που συνεχίστηκε για χρόνια καθώς οι Ινδουιστές πολέμησαν μια νομική μάχη πάνω από επτά δεκαετίες για την τοποθεσία όπου βρισκόταν ένα τζαμί μέχρι το 1992.

“Το κριάρι δεν είναι φωτιά, είναι ενέργεια. Δεν είναι μια σύγκρουση αλλά μια λύση”, είπε ο Μόντι, ο οποίος διέκοψε τη 11ήμερη νηστεία του με το Charanamrit (νέκταρ των ποδιών του άρχοντα) μετά την τελετή “Pran Prathistha”, προφανώς στοχεύοντας αυτούς. που προέβλεψε πανεθνική σύγκρουση για την ανέγερση του ναού.

Ο Πρωθυπουργός, του οποίου το BJP προωθεί επιθετικά το «Σανατάν Ντάρμα» τον τελευταίο καιρό, είπε: «Αυτό είναι επίσης το pran Prathishta του ινδικού πολιτισμού».

Ο χώρος του ναού παρέμεινε ένα ζήτημα σκληρής διαμάχης μεταξύ Ινδουιστών και Μουσουλμάνων με τις δύο θρησκευτικές φατρίες να τον διεκδικούν για σχεδόν επτά δεκαετίες.

Σε μια ετυμηγορία ορόσημο το 2019, το Ανώτατο Δικαστήριο παρέδωσε τη γη στην ινδουιστική κοινότητα και διέταξε ένα ξεχωριστό οικόπεδο στους μουσουλμάνους.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: UNI

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: UNI

Ευχαριστώντας το δικαστικό σώμα, ο Μόντι είπε: «Είμαι ευγνώμων στο ινδικό δικαστικό σώμα που προστάτευσε την τιμή της δικαιοσύνης».

“Ζητάμε συγχώρεση και από τον Λόρδο Ραμ. Πρέπει να μας έλειπε κάτι που δεν μπορούσαμε να το κάνουμε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ο Λόρδος Ραμ να μας συγχωρήσει”, είπε.

Η Ayodhya έγινε μάρτυρας βίας το 1992, όταν ένας όχλος κατέστρεψε ένα τζαμί του 16ου αιώνα που βρισκόταν στην τοποθεσία, το οποίο χτίστηκε πάνω από έναν ινδουιστικό ναό σύμφωνα με την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Η πλειονότητα των Ινδουιστών ισχυρίστηκε ότι η τοποθεσία ήταν η γενέτειρα του Λόρδου Ραμ προτού μουσουλμάνοι Μουγκάλ ισοπεδώσουν έναν ναό στο σημείο για να χτίσουν το Babri Masjid.

Προχωρώντας από την κοινοτική σύγκρουση που κυριαρχεί στην πολιτική ρητορική στο κράτος εδώ και δεκαετίες, ο Μόντι έδωσε ένα μήνυμα ενότητας τραπεζικής στις αρχές του Λόρδου Ραμ.

Είπε, “Η δημιουργία του Ram Temple είναι μια αντανάκλαση της ειρήνης και της υπομονής, όπως επιδεικνύεται από την ινδική κοινωνία” και πρόσθεσε, “Το Ram είναι ένα σημείο λύσης και όχι θέμα αγώνα. Το Ram ανήκει σε όλους.”

Το Κογκρέσο αρνείται να παραστεί στην τελετή

Το Κογκρέσο της αντιπολίτευσης της χώρας χαρακτήρισε την τελετή έναρξης του ναού ως εκδήλωση BJP-RSS, με τους ανώτερους ηγέτες του Mallikarjun Kharge και Sonia Gandhi να αρνούνται να παραστούν στην εκδήλωση.

Πολλοί άλλοι ηγέτες της αντιπολίτευσης αποφάσισαν επίσης να παραλείψουν την τελετή δηλώνοντας ότι θα επισκεφθούν τον ναό του Ram μετά τις 22 Ιανουαρίου ή μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του ναού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube