Weather Icon

Το ράπισμα μιας βασιλικής γραβάτας…

Το ράπισμα μιας βασιλικής γραβάτας…

Δεν ήταν απλά ατυχής η ακύρωση του ραντεβού που είχε διευθετηθεί μεταξύ του βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και του Έλληνα ομολόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά όπως έγραψε η «Ελευθερία» Λονδίνου 28.12.23: 

«Στα σκουπίδια πέταξε τα λεγόμενα «British values» (βρετανικές αξίες) ο ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ. Αντί του διαλόγου, της διπλωματικής ευπρέπειας και της ελευθερίας έκφρασης απόψεων και θέσεων, επέλεξε ό,τι χειρότερο, την προσβολή μια φίλης (υποτίθεται) και συμμάχου χώρας, την απαξίωση του πρωθυπουργού της και την επίδειξη αλαζονικής και απρεπούς συμπεριφοράς…».

Η  εφημερίδα πήγε και πιο πέρα:

«Η αλήθεια είναι ότι ο Σούνακ και το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα βρίσκονται υπό πίεση. Ο νυν πρωθυπουργός νοιώθει την ανάσα του Κίαρ Στάρμερ … Από την άλλη, θέλησε ο Σούνακ να δώσει και ένα προειδοποιητικό μήνυμα στο Βρετανικό Μουσείο και ειδικά στον πρόεδρό του Τζωρτζ Όσμπορν να διακόψει τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά διότι η βρετανική κυβέρνηση θα μπλοκάρει κάθε είδους συμφωνία. Στόχος τους ο Όσμπορν, τον οποίο θέλουν να εξαναγκάσουν σε παραίτηση…»

http://www.eleftheria.co.uk/pdf/1129202323594Eleftheria_1185.pdf  σελ. 12/13 και 4.

Την κατάπτυστη  συμπεριφορά του Ρίσι Σούνακ επέκριναν οι πάντες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

΄Όμως, τελικά το μεγαλύτερο ράπισμα κατάμουτρα και δημόσια έδωσε στον Σούνακ μια βασιλική… γραβάτα με ελληνικές σημαίες! Η γραβάτα του Βασιλιά Κάρολου  ΙΙΙ στο παγκόσμιο συνέδριο του COP 28 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις…

Όπως λέει και μια αγγλική παροιμία « Revenge is best served cold»!

Σημ. Ο Τζ.΄Οσμπορν ήταν ο  Υπ. Οικονομικών επί Πρωθυπουργίας Ντέιβιντ Κάμερον, και ο άνθρωπος που βοήθησε πολύ την Κυπριακή Δημοκρατία, όταν έστειλε στην Κύπρο την καλύτερη ομάδα στο υπουργείο του να βοηθήσει την κυπριακή Κυβέρνηση κατά την οικονομική κρίση. Βοήθησε επίσης ευνοϊκά, εξ όσων θυμόμαστε, και για τους πελάτες των κυπριακών τραπεζών στο Λονδίνο…Ήταν πολύ ουσιαστική η παρέμβασή του στην κυπριακή οικονομία, για την οποία υπήρξαν και ευχαριστίες, από την κυπριακή κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube