Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 23 Δεκεμβρίου 2023

Ουκρανική επίθεση με drone στην Ντανιέτσκ-Πάνω από 12 τραυματίες

Ουκρανική επίθεση με drone στην Ντανιέτσκ-Πάνω από 12 τραυματίες

Η ουκρανική πόλη Ντανιέτσκ που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας έγινε χθες στόχος ουκρανικού drone, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πάνω από 12 ανθρώπων, ανάμεσά τους εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές κατοχής.

«Η ρίψη βλήματος από drone στη συνοικία Κίροφ της πρωτεύουσας της (ομώνυμης) περιφέρειας είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άνθρωποι», ανέφερε μέσω Telegram ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής των αρχών της πόλης, που είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων το 2014.

Πέντε εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, καθώς και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου, συγκαταλέγονται στους τραυματίες, διευκρίνισε ο ίδιος.

Κατά τον κ. Πουσίλιν, η πόλη υπέστη επίσης επίθεση από το ουκρανικό πυροβολικό, που προκάλεσε ζημιές σε κατοικία και σε πολιτικές υποδομές.

Η Ντανιέτσκ, υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014, βομβαρδίζεται συχνά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube