Weather Icon

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Δεν υπάρχει 50-50 για τους Τούρκους

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Δεν υπάρχει 50-50 για τους Τούρκους

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί στη Τουρκική ορολογία το Καζάν- Καζάν δεν είναι καν στην αγγλική μετάφραση του, το 50%-50% !

Όπως είπε στη πραγματικότητα η επίσκεψη Ερντογάν την Πέμπτη στην Αθήνα, είναι άλλη μια “καλόπιστη” χείρα φιλίας της Ελλάδας προς την Τουρκία, η οποία έτσι ξεπλένει τις μέχρι σήμερα καταχρηστικές συμπεριφορές της, παίρνει ”συγχωροχάρτι” και θεωρεί την κίνησή μας ως αδυναμία, αφού κατ′ αυτήν, ”όποιος μπορεί παίρνει, οποίος δεν μπορεί, κάνει συμβιβαστικές συνομιλίες”. Κυρίως όμως, έχει ήδη κερδίσει κάτι. Να υποβαθμίσει τις διαφορές μας, από διεθνείς σε διμερείς.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να μας πει με ”ποιητικό τρόπο πως μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό και θάλασσα”, λέγοντας για άλλη μια φορά το kazan kazan / win win, συνεκμετάλλευση/ συν διαχείριση του Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη ως Λεόντειο συμφωνία 80% – 20% υπέρ του, καθώς και για Τουρκική μειονότητα σε Θράκη/ Ρόδο. Γιατί να τον διευκολύνουμε δεχόμενοι πως έχει δικαιώματα στο Αιγαίο;

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει τα εξής στο μυαλό του:

α) Θέλει να είναι Χαλίφης της umah των σουνιτών μουσουλμάνων .

β) Ηγέτης των όπου γης , Τουρκογενών

γ) Η Τουρκία, να γίνει Κεντρική γεωπολιτική δύναμη και όχι απλά Περιφερειακή, έχοντας συναλλαγές/ αλισβερίσια με όλους παγκοσμίως.

δ) Να εκμεταλλεύεται τους ” κουτόφραγκους” της Δύσης και

ε) Εμείς να είμαστε υπό την εποπτεία/ προστασία της Τουρκίας, ως παλαιά αποκομμένη” αχάριστη ”επαρχία των Οθωμανών, που θα ενταχθούμε εκ νέου στο af (άφεση/ συγχώρεση) του, ως neo- zimmî / νεο-προστατευόμενοι, φόρου υποτελείς, αφού θα του εκχωρούμε το 80% αυτών που έχουμε σήμερα στο Αιγαίο/ Θράκη/ Κύπρο . Δηλ. εκλαμβάνει το kazan – kazan (win – win), όχι ως 50-50%, αλλά ως Λεόντειο συμφωνία, 80-20% υπέρ του

Άραγε ξεκινάει σιγά-σιγά η διαδικασία για συνεκμετάλλευση/ συν διαχείριση του Αιγαίου και να είναι κι αυτό ένα από τα θέματα της ατζέντας; Πιθανολογώ πως Ναί. Έχω αποδείξεις και όχι απλά αποχρώσεις ενδείξεις, εδώ και 2 χρόνια.

Η Τουρκία με notam κόβει στα δύο ακόμη και πιο δυτικά του 25ου μεσημβρινού το Αιγαίο, για ασκήσεις και ασκεί καταχρηστικά δικαιώματα. Η Ελλάδα τα ανέχεται. Άρα η συνεκμετάλλευση είναι ήδη παρούσα, de facto. Απομένει και η de jure;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube