Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος , Παλαιστίνη 3 Δεκεμβρίου 2023

Μπ. Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψω στην Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τη διακυβέρνηση στη Γάζα

Μπ. Νετανιάχου: Δεν θα επιτρέψω στην Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει τη διακυβέρνηση στη Γάζα

“O πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος”

Ο μόνος τρόπος για να επιτύχει το Ισραήλ τον στόχο του, που είναι η εξάλειψη της Χαμάς, είναι να συνεχιστεί η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

“Θα κάνουμε τα πάντα για να τους φέρουμε σπίτι, να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή αλλά και να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα είναι ποτέ πια απειλή για εμάς και ότι δεν θα υπάρξει καμία οργάνωση που θα απειλεί το Ισραήλ από τη Γάζα”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με τους The Times of Israel.

“Το τονίζω ξεκάθαρα: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας… Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι πέραν της νίκης, ούτε άλλος τρόπος να νικήσουμε πέραν της χερσαίας εισβολής”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν προειδοποιήσει τον Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν θα έχει απαραίτητα τη δυνατότητα ελιγμών ούτε υποστήριξη εάν οι συγκρούσεις συνεχιστούν για μήνες, σύμφωνα πάντα με τους The Times of Israel.

“Ο Λίβανος θα καταστραφεί εάν η Χεζμπολάχ ξεκινήσει πόλεμο”

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε για μια ακόμη φορά σήμερα τη Χαζμπολάχ, όπως είχε πράξει πολλές φορές πριν την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ότι ο Λίβανος θα καταστραφεί εάν η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση ξεκινήσει πόλεμο με το Ισραήλ.

“Επιχειρούμε στον βορρά συνεχώς ενάντια σε όλες τις προσπάθειες της Χεζμπολάχ να κινηθεί εναντίον μας. Εξουδετερώνουμε τρομοκρατικούς πυρήνες, τους απομακρύνουμε από τα σύνορα, καταστρέφουμε τα πυρομαχικά τους. Θα συνεχίσουμε για την ισχυρή αποτροπή στον βορρά και την ολοκληρωτική νίκη στον νότο”, τόνισε ο Νετανιάχου.

“Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στον βορρά και τον νότο. Εάν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος και εμπλακεί σε έναν ευρύ πόλεμο, θα έχει καταστρέψει τον Λίβανο με τα ίδια της τα χέρια”, προειδοποίησε.

Δεν θα επιτρέψω στην Παλαιστινιακή Αρχή να κυβερνήσει στη Γάζα

Ερωτηθείς για τον πιθανό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Παλαιστινιακή Αρχή στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον τερματισμό του πολέμου, ενδεχόμενο που εξετάζουν οι ΗΠΑ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του, ασκώντας δριμεία κριτική κατά της Αρχής.

Η Παλαιστινιακή Αρχή “πληρώνει δολοφόνους… Εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να μισούν το Ισραήλ και, προς λύπη μου, να δολοφονούν Εβραίους, με τελικό στόχο την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ”, απάντησε.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, “δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη” για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου”, αναφερόμενος προφανώς στο γεγονός ότι ο Αμπάς δεν έχει καταδικάσει την επίθεση της Χαμάς στις αρχές Οκτωβρίου.

“Δεν είμαι διατεθειμένος να έχω αυταπάτες και να πω ότι αυτό το ελαττωματικό μόρφωμα, που δημιούργησαν οι Συμφωνίες του Όσλο από τρομερό λάθος” πρέπει να επιτραπεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση στη Γάζα. “

Η Παλαιστινιακή Αρχή “πληρώνει δολοφόνους…. Εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να μισούν το Ισραήλ και, προς λύπη μου, να δολοφονούν Εβραίους και τελικά για την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ”, λέει.

Λέει ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ “ο Αμπάς δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη” για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. (Προφανώς ήθελε να πει ότι ο Αμπάς δεν έχει καταδικάσει την επίθεση.) Και λέει ότι ο ανώτερος αξιωματούχος της ΠΑ Τζιμπρίλ Ραγιούμπ είπε ότι “το ίδιο θα έπρεπε να γίνει στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια”.

“Δεν είμαι διατεθειμένος να αυταπατήσω τον εαυτό μου και να πω ότι αυτό το ελαττωματικό πράγμα, που δημιουργήθηκε με τις Συμφωνίες του Όσλο σε ένα τρομερό λάθος”, πρέπει να επιτραπεί να κυβερνήσει τη Γάζα. “Ήταν τρομερό λάθος να επιστρέψει το πιο εχθρικό μόρφωμα του αραβικού κόσμου και τον παλαιστινιακού κόσμο στο κέντρο της Γης του Ισραήλ, στην καρδιά της γης”, σημείωσε.

Αναφερόμενος προφανώς στη Φατάχ και τη Χαμάς, λέει ότι “χωρίστηκε στα δύο, αλλά η ιδεολογία, δυστυχώς, που απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ είναι κοινή και στις δύο αυτές φατρίες. Οπότε δεν θα επαναλάβω το λάθος να βάλω αυτήν την οντότητα στη Γάζα, γιατί θα έχει την ίδια κατάληξη”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube