REAL TIME |

Weather Icon
Αλγερία , Γαλλία , Ισλάμ , Μαρόκο , Τουρκία 31 Δεκεμβρίου 2023

Αποφασισμένος να πολεμήσει τον «ισλαμιστικό αυτονομισμό» ο Μακρόν! Από 1 Ιανουαρίου 2024 η Γαλλία δεν δέχεται ιμάμηδες από Τουρκία

Αποφασισμένος να πολεμήσει τον «ισλαμιστικό αυτονομισμό» ο  Μακρόν! Από 1 Ιανουαρίου 2024 η Γαλλία δεν δέχεται ιμάμηδες από Τουρκία

Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον νέους «αποσπασμένους ιμάμηδες»! Ο στόχος δεν είναι να αποτραπούν οι ξένοι ιμάμηδες από το να κηρύξουν στη Γαλλία, αλλά να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν πληρώνεται από ένα ξένο κράτος του οποίου είναι δημόσιος υπάλληλος.

Αποφασισμένος να πολεμήσει ενάντια στον «ισλαμιστικό αυτονομισμό», ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2020 μια σειρά μέτρων κατά των «ξένων επιρροών» στο Ισλάμ στη Γαλλία, που αφορούν από αποσπασμένους ιμάμηδες έως και τη χρηματοδότηση τζαμιών από μουσουλμανικές χώρες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έδωσε την υπόσχεση το 2020. Η Γαλλία δεν θα δέχεται πλέον νέους «αποσπασμένους ιμάμηδες» από την 1η Ιανουαρίου 2024, δήλωσε την Παρασκευή 29.12.23 ο υπουργός Εσωτερικών Ζεραλντ Νταρμανίν. Οι αποσπασμένοι ιμάμηδες που εξακολουθούν να είναι παρόντες στην επικράτεια δεν θα μπορούν να παραμείνουν εκεί με αυτό το καθεστώς «μετά την 1η Απριλίου 2024», πρόσθεσε.

Στις αρχές του 2020, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την επιθυμία του να τερματίσει την υποδοχή περίπου 300 ιμάμηδων που στάλθηκαν από διάφορες χώρες (Αλγερία, Τουρκία, Μαρόκο κ.λπ.) και να αυξήσει ταυτόχρονα τον αριθμό των ιμάμηδων που εκπαιδεύονται στη Γαλλία. «Εργαζόμαστε για το τέλος των αποσπασμένων ιμάμηδων το 2024», δήλωσε ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Christophe Castaner.

Υπενθυμίζοντας αυτή την τριετή «ειδοποίηση», για να δοθεί χρόνος στα τζαμιά και στα κράτη να οργανωθούν, ο Gérald Darmanin επέμεινε στην τήρηση της ατζέντας: Η απόφαση «θα ισχύει ουσιαστικά από την 1η Ιανουαρίου 2024». Αυτό σημαίνει συγκεκριμένα ότι από αυτή την ημερομηνία η Γαλλία «δεν θα δέχεται πλέον νέους αποσπασμένους ιμάμηδες».

Όσον αφορά τους ιμάμηδες που βρίσκονται ήδη στη χώρα,  θα πρέπει να αλλάξουν το καθεστώς τους. Αυτό γιατί από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα «συγκεκριμένο πλαίσιο» που θα επιτρέπει στους συλλόγους που διαχειρίζονται χώρους λατρείας να ”στρατολογούν” οι ίδιοι ιμάμηδες, τους οποίους και θα πληρώνουν απευθείας. Ο στόχος δεν είναι να αποτραπούν οι ξένοι ιμάμηδες από το να κηρύξουν στη Γαλλία, αλλά να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν πληρώνεται από ένα ξένο κράτος του οποίου είναι δημόσιος υπάλληλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η άφιξη των «ιμάμηδων του Ραμαζανίου» – περίπου 300 ψάλτες και απαγγέλλοντες – που πηγαίνουν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του ευλογημένου μήνα για τους μουσουλμάνους, «δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση», σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Πηγή: Cityportal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube