Weather Icon
Αλβανία , Τουρκία 29 Νοεμβρίου 2023

Τί κρύβει ο αγώνας Κοσοβάρου αθλητή; Αλβανική ονείρωξη που διεκδικεί ελληνικά εδάφη

Τί κρύβει ο αγώνας Κοσοβάρου αθλητή; Αλβανική ονείρωξη που διεκδικεί ελληνικά εδάφη

Θα καλύψει την απόσταση Πρίστινα-Τίρανα. Αλλού όμως κρύβεται το νόημα αυτού του άθλου.

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ εύφορο έδαφος για να στείλει κανείς πολιτικά και πάσης φύσεως μηνύματα.

Ας μεταφέρουμε τώρα την είδηση πριν την αναλύσουμε.

Διαβάζουμε στο Himara.gr, ότι ο αθλητής Erzen Zyberaj αναχώρησε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 με τα πόδια από το Κοσσυφοπέδιο για την Αλβανία. Θα διανύσει απόσταση 260 χιλιομέτρων, για να τιμήσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Το ταξίδι του θα ξεκινά από την Πρίστινα και τερματίζει στα Τίρανα.

Την είδηση ανακοίνωσε ο δήμαρχος του δήμου Πρίστινα, Περπαρίμ Ράμα, μέσω κοινωνικών δικτύων, τονίζοντας ότι αυτή η διαδρομή είναι αληθινή έκφραση αγάπης και σεβασμού για την αλβανική σημαία.

Εδώ ερχόμαστε για να σας δώσουμε και το ντεσού της υπόθεσης. Αν παρατηρήσετε καλά στις φωτογραφίες που ανήρτησε ο δήμαρχος Πρίστινας, ο εν λόγω αθλητής φοράει ένα κόκκινο φούτερ πάνω στον οποίο αποτυπώνεται ένας χάρτης. 

Πρόκειται για τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας ένα σχέδιο διεκδικήσεων από πλευράς Αλβανών που ξεκινά από το 1878 με τη Λίγκα του Πρίζρεν, μία οργάνωση που ιδρύθηκε με στόχο τη δημιουργία της Αλβανίας, δεκαετίες πριν το ξέσπασμα των Βαλκανικών πολέμων που διαμόρφωσαν τα σύνορα των βαλκανικών χωρών.

Είναι για μία αλβανική… ονείρωξη κατά την οποία οι γείτονες διεκδικούν εδάφη του Κοσσυφοπεδίου, της Σερβίας, των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου αλλά και της Ελλάδας. Στο φούτερ που φορά ο συγκεκριμένος αθλητής μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα, ότι υπάρχει η Κέρκυρα και εδάφη όπως τα Ιωάννινα, ο νομός Θεσπρωτίας και Πρεβέζης εντάσσονται στην αλβανική επικράτεια.

Επίσης στις φωτογραφίες ο αθλητής μαζί με ένα άλλο άτομα σχηματίζουν με τα χέρια τους τον δικέφαλο αετό της σημαίας της Αλβανίας, μία χειρονομία, την οποία έχουμε δει και σε διάσημους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών, μέσω της οποίας στέλνουν το μήνυμα για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτές τις ονειρώξεις, ασπάζεται η πλειοψηφία των Αλβανών. Σχετική δημοσκόπηση ανέφερε, ότι το 62% των Αλβανών στην Αλβανία υποστηρίζει την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης έδειξαν επίσης ότι υποστηρίζεται από το 81% των Κοσοβάρων Αλβανών και το 51.9% των Αλβανών των Σκοπίων.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι Αλβανοί εγείρουν αλυτρωτικά ζητήματα και έχουν σχέδια για τη δημιουργία μεγαλύτερου κράτους, αρπάζοντας εδάφη από άλλες χώρες. Υπενθυμίζεται, ότι μεγάλη επιρροή στην Αλβανία ασκεί και η Τουρκία, η οποία στην ουσία με τα χρήματα που επενδύει στην κυβέρνηση Ράμα (έχουν δημιουργηθεί υποδομές δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ) δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό μέτωπο στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρα μας…

ΠΗΓΗ: Γεωπόλδος / Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube