Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν επανειλημμένα καλέσει τους πολίτες να μετακινηθούν νότια του Wadi Gaza – ενός υδάτινου δρόμου που διχοτομεί το κέντρο του θύλακα – καθώς εντείνουν την επίθεσή τους κατά της Χαμάς στην πόλη της Γάζας και τη βόρεια Γάζα.

Οι άμαχοι φεύγουν να σωθούν τόσο από τις βόμβες όσο και από τις ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι παρατηρητές του ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις παρέχουν νερό και μπισκότα στους εκκενωμένους ακριβώς νότια του Γουάντι Γάζα.

Περίπου 900.000 έχουν φύγει από την βόρεια Γάζα προς τον νότο – 100.000 απομένουν στον βορρά
Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε η υπηρεσία.

Ο ΟΗΕ, οι απώλειες και το συνεχιζόμενο δράμα

«Είναι … σημαντικό να κάνουμε το Ισραήλ να καταλάβει ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά του να βλέπει καθημερινά την τρομερή εικόνα των δραματικών ανθρωπιστικών αναγκών του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε διάσκεψη του Reuters NEXT την Τετάρτη.

«Αυτό δεν βοηθάει το Ισραήλ σε σχέση με την παγκόσμια κοινή γνώμη» συμπλήρωσε.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 10.569 άνθρωποι έχουν πλέον σκοτωθεί, το 40% των οποίων είναι παιδιά. Το επίπεδο του θανάτου και του πόνου είναι «δύσκολο να το συλλάβει κανείς», δήλωσε στη Γενεύη ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ Κρίστιαν Λίντμαϊερ.

in.gr