Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 26 Οκτωβρίου 2023

Υπαρχηγός Χαμάς: Η μάχη δεν έχει αρχίσει ακόμα – Η χερσαία επιχείρηση θα είναι ήττα για το Ισραήλ

Υπαρχηγός Χαμάς: Η μάχη δεν έχει αρχίσει ακόμα – Η χερσαία επιχείρηση θα είναι ήττα για το Ισραήλ

Δηλώσεις του Σαλέχ αλ- Αρούρι

Ο Σαλέχ αλ- Αρούρι αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς με έδρα το Λίβανο, δήλωσε ότι «οι μάχες δεν έχουν αρχίσει ακόμη».

Σύμφωνα με τους The Times of Israel, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο al-Manar, το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ, ο αλ-Αρούρι λέει ότι οι ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Χεζμπολάχ και αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, και ότι δεν δημοσιοποιούνται όλες οι συναντήσεις τους.

Ο αλ-Αρούρι είχε χθες μια δημοσιοποιημένη συνάντηση με τον Νασράλα και τον επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ αλ-Νακχάλεχ. 

«Η δική μας μάχη είναι και μάχη της Χεζμπολάχ», προσθέτει.

«Αν ο εχθρός εισέλθει από ξηράς, θα είναι μια άνευ προηγουμένου ήττα [για το Ισραήλ]», συνέχισε, αναφερόμενος στην αναμενόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα και υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς βρίσκονται σε καλή κατάσταση παρά τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα.

Ο αλ- Αρούρι αναφέρεται ακόμη στο θέμα των ομήρων που κρατά η Χαμάς και λέει ότι οι ξένοι είναι “φιλοξενούμενοι”, αλλά οι Ισραηλινοί κρατούμενοι θα ανταλλαγούν με κρατούμενους της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πολλοί από τους περίπου 220 ομήρους έχουν ξένη υπηκοότητα.

Κάλεσε τέλος τους κατοίκους της Δυτικής Όχθης να «κλιμακώσουν την αντίσταση με κάθε μέσο».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube