Weather Icon
ΗΠΑ , Κορέα – Βόρειος Κορέα 27 Οκτωβρίου 2023

Νότια Κορέα και ΗΠΑ έκαναν κοινές ασκήσεις για “αιφνίδια επίθεση τύπου Χαμάς” από τη Βόρεια Κορέα

Νότια Κορέα και ΗΠΑ έκαναν κοινές ασκήσεις για “αιφνίδια επίθεση τύπου Χαμάς” από τη Βόρεια Κορέα

Στρατιωτικές ασκήσεις με… νόημα

Τα στρατεύματα της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ διεξάγουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά αυτή την εβδομάδα για να βελτιώσουν την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται σε πιθανές “αιφνιδιαστικές επιθέσεις πυροβολικού τύπου Χαμάς” από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Παρασκευή.

Οι δυνάμεις των δύο χωρών πραγματοποιούν τακτικά ασκήσεις με πραγματικά πυρά και άλλη εκπαίδευση, αλλά οι ασκήσεις αυτής της εβδομάδας έρχονται μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που προκάλεσε ανησυχία όσο αφορά τον τομέα ασφάλειας στη Νότια Κορέα, η οποία μοιράζεται τα πιο ισχυρώς οχυρωμένα σύνορα του κόσμου με τη Βόρεια Κορέα.

Οι ειδικοί λένε ότι τα όπλα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του Βορρά μπορούν να εκτοξεύσουν περίπου 16.000 βολές την ώρα σε περίπτωση σύγκρουσης, θέτοντας σοβαρή απειλή για τη Σεούλ, η οποία απέχει περίπου 40-50 χιλιόμετρα (25-30 μίλια) από τα σύνορα.

Σε μια προσομοίωση απόκρισης σε “(πιθανές) αιφνιδιαστικές επιθέσεις πυροβολικού τύπου της Χαμάς του εχθρού”, οι ασκήσεις προσέφεραν εξάσκηση σε πλήγματα που είχαν σχεδιαστεί για να “εξουδετερώσουν τις πηγές των προκλήσεων πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς του εχθρού σε πρώιμο χρόνο”, λέει η Διοίκηση Επιχειρήσεων Εδάφους της Νότιας Κορέας στο μία δήλωση.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube