Κατά τη διάρκεια της νύχτας άρματα μάχης και στρατεύματα εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας για μια δεύτερη περιορισμένη εισβολή, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι χτυπήθηκαν στελέχη και τοποθεσίες της Χαμάς.

Η επιχείρηση σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα που οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέρχονται για λίγο στη Λωρίδα της Γάζας, εν όψει της αναμενόμενης πλήρους χερσαίας εισβολής.

Ήδη από χθες ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιπτέραρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, είχε διαμηνύσει ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν και νέες στοχευμένες χερσαίες επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον Χαγκάρι, οι επιδρομές θα συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά τις επόμενες ημέρες με στόχο τον θάνατο ανώτερων μελών της Χαμάς και όσων συμμετείχαν στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει προηγούμενη αναφορά της Jerusalem Post.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε κοντά στη συνοικία Shuja’iyya στα ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Έλαβαν μέρος δυνάμεις πεζικού, μηχανικού και τεθωρακισμένων. Παράλληλα, drones και μαχητικά ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας παρείχαν αεροπορική κάλυψη, σύμφωνα πάντα με τον στρατό του Ισραήλ που ανέφερε το πυροβολικό και οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά σημείων που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων θέσεων εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων και κέντρων διοίκησης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, χτυπήθηκαν αρκετά μέλη της Χαμάς, υποστηρίζεται επίσης.

Όλες οι ισραηλινές δυνάμεις εγκατέλειψαν την περιοχή μετά από αρκετές ώρες και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ναυτεμπορική