Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ , Λίβανος , Παλαιστίνη 18 Οκτωβρίου 2023

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή κατά της Hezbollah

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή κατά της Hezbollah

Το σενάριο συζητείται σε αρκετές συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες

Το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή, εάν η λιβανέζικη σιιτική ομάδα Hezbollah μπει στο χορό της σύγκρουσης και επιτεθεί στο Ισραήλ, συζητήθηκε σε αρκετές συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Axios.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το μέσο, το ενδεχόμενο χρήσης αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης σε περίπτωση επίθεσης της σιίτικης οργάνωσης συζητήθηκε σε αρκετές συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στον Λευκό Οίκο τις τελευταίες ημέρες.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η απόφαση για τη χρήση βίας θα ληφθεί ανάλογα με το μέγεθος της επίθεσης της σιιτικής ομάδας και την ικανότητα του Ισραήλ να απαντήσει.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψει τη συμμετοχή της Hezbollah σε τυχόν επίθεση από κοινού με τη Hamas, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προετοιμάζεται παράλληλα και για τυχόν επίθεσή της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden εξέφρασε έντονες τις ανησυχίες του στον Benjamin Netanyahu -κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας- αναφορικά με μία πιθανή κλιμάκωση στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.

Ο Αμερικανός ηγέτης φαίνεται να του ζήτησε να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση στις ενέργειες των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ κατά στόχων στον Λίβανο και προειδοποίησε για μία εκτράχυνση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube