Weather Icon
Ισλάμ , Πακιστάν 17 Αυγούστου 2023

Πακιστάν: Μουσουλμάνοι πυρπόλησαν εκκλησίες και βανδάλισαν σπίτια χριστιανών

Πακιστάν: Μουσουλμάνοι πυρπόλησαν εκκλησίες και βανδάλισαν σπίτια χριστιανών

Οι κάτοικοι είπαν ότι περισσότερες από 12 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι στο ανατολικό Πακιστάν πυρπόλησαν εκκλησίες και βανδάλισαν χριστιανικά σπίτια μετά την κατηγορία σε βάρος Χριστιανών για βλασφημία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η βία ξέσπασε όταν όχλος εισέβαλε σε μια κυρίως χριστιανική περιοχή, στην Τζαράνγουαλα, στα περίχωρα της βιομηχανικής πόλης Φαϊζαλαμπάντ, μετά τις κατηγορίες ότι οι Χριστιανοί είχαν βεβηλώσει το Κοράνι.

«Τα πλήθη προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων χριστιανικών σπιτιών και πολλών εκκλησιών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχαντ Νουρ, κυβερνητικός αξιωματούχος στην περιοχή.

Η αστυνομία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον τέσσερις εκκλησίες κάηκαν, ενώ οι κάτοικοι είπαν ότι περισσότερες από 12 εκκλησίες υπέστησαν ζημιές. Μερικά μέλη της χριστιανικής κοινότητας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τον όχλο.

Βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα θυμωμένο πλήθος να κατεβαίνει πάνω σε μια εκκλησία, να πετάει τούβλα και να τις καίει. Σε ένα άλλο βίντεο, δύο άλλες εκκλησίες δέχονται επίθεση, έσπασαν τα παράθυρα, πέταξαν έξω τα έπιπλα και τα πυρπόλησαν.

Στα βίντεο φαίνονται αρκετοί αστυνομικοί να παρακολουθούν την κατάσταση χωρίς να επέμβουν για να σταματήσουν τους βανδαλισμούς.

Ο υπουργός Πληροφοριών της κυβέρνησης του Παντζάμπ, Αμίρ Μιρ, είπε ότι χιλιάδες αστυνομικοί στάλθηκαν στην περιοχή και ότι δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. Στις δηλώσεις του ο υπουργός κατήγγειλε την υποτιθέμενη βλασφημία.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube