REAL TIME |

Weather Icon

Ο Ερντογάν είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος της «νεκρής ζώνης»: Δεν γίνεται τίποτα στην κατεχόμενη Κύπρο χωρίς την έγκριση και την εντολή του…

Ο Ερντογάν είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος της «νεκρής ζώνης»: Δεν γίνεται τίποτα στην κατεχόμενη Κύπρο χωρίς την έγκριση και την εντολή του…

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan held a press conference following the Presidential Cabinet Meeting at the Presidential Complex. Photo via Turkish Presidency

Γιατί αφήνουν στο απυρόβλητο τον Ερντογάν και την Τουρκία;

Της ΛΟΡΙΑΣ ΜΑΡΚΙΔΗ*

Η χρήση βίας και η άσκηση βαρβαρότητας από μέρους των εγκάθετων της Άγκυρας κατά μελών του Βρετανικού αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και η καταστροφή ιδιοκτησίας της Δύναμης στην ούτω καλούμενη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας, στις 17 Αυγούστου, πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου έντονη αντίδραση:

  • Τόσο από μέρους του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εν γένει της διεθνούς κοινότητας· με μόνη εξαίρεση της Ρωσίας.

Με δηλώσεις τους όχι μόνο αποδοκίμασαν τις επιθέσεις και έκνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος αλλά και τις καταδίκασαν ως έγκλημα βάσει του διεθνούς δικαίου. Ο ηθικός, όμως, αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας, η Άγκυρα και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφέθηκαν στο απυρόβλητο.

Η κατοχική δύναμη η οποία σχεδίασε και χρηματοδότησε την προέλαση εντός της νεκρής ζώνης, η οποία είναι τοις πάσι γνωστόν ότι αποτελεί μη κατεχόμενο από τον τουρκικό Αττίλα έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το σκοπό εφαρμογής των στρατηγικών σχεδιασμών των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, παραβιάζοντας έτσι κατάφωρα το status quo της περιοχής και δημιουργώντας τετελεσμένα επί του εδάφους.

Πολύ ορθά ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής, Τζον Σαρμπάνης, χαρακτήρισε ως υπεύθυνο για την επίθεση τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και προέτρεψε τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να συμβάλει στην “ουσιαστική” αντιμετώπιση της κρίσης τόσο από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όσο και από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η διεθνής κοινότητα με τις άμεσες αντιδράσεις της κατέλαβε εξ απήνης την κατοχική Τουρκία και τους εγκάθετους της στην κατεχόμενη περιοχή επειδή οι κατά καιρούς και βήμα βήμα παραβιάσεις του καθεστώτος της “νεκρής ζώνης” από τον τουρκικό κατοχικό στρατό τύγχαναν χλιαρής και επιδερμικής αντίδρασης από τον ΟΗΕ και τον διεθνή παράγοντα.

  • Είναι εξ αυτού του λόγου που η Τουρκική ηγεσία, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ και ο γκρίζος λύκος-εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Μπαχτσελί, εν χορώ , όχι μόνο επικροτούν τις επιθέσεις κατά των ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης αλλά ωρύονται για την “παραβίαση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας ” του ψευδοκράτους! Εμφανίζονται δε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας μεταξύ των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής και κατ επέκταση στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα σε μια χρονική στιγμή όπου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την εξεύρεση λύσης στο εθνικό μας θέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος προετοιμάζεται για την έναρξη του “αιώνα της Τουρκίας” και στόχος του είναι η πλήρης αυτονόμηση της Τουρκίας, η εδραίωση της ηγεμονίας της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και η ενίσχυση της επιρροής της σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Για τα μάτια της κοινής γνώμης της Τουρκίας, εδαφικές επιτυχίες στην Κύπρο ενισχύουν το γόητρο του Ερντογάν και προκαλούν αίσθημα υπεροχής της χώρας έναντι των γειτόνων της.

* Λόρια Μαρκίδη
Πρώην πρέσβης

Πηγή: hellasjournal.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube