REAL TIME |

Weather Icon

Κύπρος: Νέο βίντεο από την επίθεση των δυνάμεων του Αττίλα κατά της UNFICYP

Κύπρος: Νέο βίντεο από την επίθεση των δυνάμεων του Αττίλα κατά της UNFICYP

Φωτ. Twitter/ @kibrishakikat

Σφοδρές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας

Τα εν λόγω επεισόδια έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας καθώς και ορισμένων Αμερικανών νομοθετών

Ενα ακόμα βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει όσα διαδραματίστηκαν χθες στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου κατά την επίθεση που δέχτηκε η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ από Τουρκοκυπρίους.

Τα εν λόγω επεισόδια έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας καθώς και ορισμένων Αμερικανών νομοθετών, οι οποίοι με παρέμβαση τους καλούν τη τουρκική πλευρά να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω κλιμάκωσης.Την ανακοίνωση υπογράφουν οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη και Ντίνα Τίτους.

Οι δηλώσεις Γκουτέρες
Σημειώνεται ότι την επίθεση καταδίκασε και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των ΗΕ και ζημιές σε περιουσία του διεθνούς οργανισμού είναι απαράδεκτες και μπορεί να αποτελούν σοβαρά εγκλήματα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Την ίδια στιγμή παρότρυνε την τ/κ πλευρά να σεβαστεί την εξουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με βάση τους όρους εντολής της από το Συμβούλιο Ασφαλείας και να αποσύρει άμεσα όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρή ζώνη, καλώντας την παράλληλα να επαναρχίσει κατά ένα εποικοδομητικό τρόπο τις συζητήσεις με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την εξεύρεση μιας αμοιβαία συμφωνημένης περαιτέρω πορείας στην περιοχή της Πύλας.

Καθημερινή  με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή Κύπρου, ertnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube