Weather Icon

Eισηγητής για τις τουρκικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με την Τουρκία ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί

Eισηγητής για τις τουρκικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Με την Τουρκία ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί

Η Τουρκία επιστρέφει στην παλιά ιδέα να έχει μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της. Και αυτή είναι μια καλή πολιτική, είπε σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του «Armenpress» στις Βρυξέλλες, ο εισηγητής για τις τουρκικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σάστσεθ Αμορ.

Σημείωσε ότι ενθαρρύνουν μια τέτοια πολιτική, αν έχεις πρόβλημα, θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις με κανονικά διπλωματικά μέσα, χωρίς, φυσικά, να ασκείς πίεση, χωρίς να χρησιμοποιήσεις στρατιωτικά μέσα.

«Είναι σημαντικό να μιλάμε, όχι να απειλούμε. Με αυτόν τον τρόπο, καλούμε την Τουρκία να επιστρέψει σε μια πιο ομαλοποιημένη εξωτερική πολιτική και ως εκ τούτου ενθαρρύνουμε αυτήν την πολιτική. Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό, δεν είμαι σίγουρος, γιατί με την Τουρκία ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, διότι όλα αλλάζουν καθημερινά, επειδή το σύστημα είναι τόσο υπερκεντρικό που όλα εξαρτώνται από ένα άτομο και από δύο ή τρία θρανία στο προεδρικό μέγαρο. Αλλά, τουλάχιστον, οι παρορμήσεις που λαμβάνουμε πρόσφατα είναι καλές», κατέληξε ο Σάντσεθ Αμορ.

ΠΗΓΗ: El.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube