REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Ισραήλ 22 Ιουλίου 2023

Το Ισραήλ παρακολουθεί την ανάπτυξη επικίνδυνων προηγμένων όπλων από τον αιγυπτιακό στρατό

Το Ισραήλ παρακολουθεί την ανάπτυξη επικίνδυνων προηγμένων όπλων από τον αιγυπτιακό στρατό

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν μια μεγάλη προοπτική συμφωνίας μεταξύ Αιγύπτου και Γαλλίας, σύμφωνα με την οποία το Παρίσι θα μεταφέρει προηγμένη τεχνολογία στην Αίγυπτο που θα αυξήσει τις δυνατότητές της στην κατασκευή αυτόνομων πολεμικών πλοίων για ηλεκτρονική επιτήρηση.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Israel Defense», η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης συνεργασία σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.

Η ισραηλινή στρατιωτική ιστοσελίδα επικαλούμενη την «Tactikal Report», σημειώνει ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Naval Group για μια συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας (TOT) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλοίων Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Πληροφοριών (ELINT).

Επισημαίνει ότι στη συμφωνία συμμετέχουν το Αιγυπτιακό Υπουργείο Στρατιωτικής Παραγωγής, τα Ναυπηγεία Αλεξάνδρειας (ASY) και η Banha Electronics Company.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο γαλλικές πηγές αναφέρει ότι το αιγυπτιακό Ναυπηγείο της Αλεξάνδρειας- ASY προσβλέπει στην τοπική κατασκευή προηγμένων πλοίων μικρού μεγέθους με δυνατότητες ELINT τόσο για εσωτερική χρήση όσο και για εξαγωγή στο εξωτερικό.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι, από τη συμφωνία προβλέπεται, η Benha Electronics να λάβει μεταφορά τεχνολογίας για τις συσκευές παρακολούθησης των πλοίων ELINT, και έτσι η Αίγυπτος θα μπορεί να κατασκευάζει πλήρως τοπικά τα πλοία και τα προηγμένα εξαρτήματά τους.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο μήνα, ο Αρχηγός του Επιτελείου των Αιγυπτιακών Ναυτικών Δυνάμεων, υποναύαρχος Έχαμπ Μοχάμεντ Σαλάχ Μαχμούντ Μοσάαντ, δήλωσε ότι η Αίγυπτος θα αποκτήσει σύντομα τη δυνατότητα να παράγει προηγμένα πλοία επιτήρησης και περιπολίας.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube