Weather Icon
Ορθοδοξία , Τουρκία 20 Ιουλίου 2023

Οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια να τελεστεί η Αρχιερατική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στον Πόντο, τον Δεκαπενταύγουστο

Οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια να τελεστεί η Αρχιερατική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στον Πόντο, τον Δεκαπενταύγουστο

Οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια για να τελεστεί η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου στις 15 Αυγούστου, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος αναμενόταν να μεταβεί στην Τραπεζούντα για την τέλεση της λειτουργίας όμως μετά την απόφαση των τουρκικών αρχών αναβάλλεται η επίσκεψη του.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στην ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρει (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία της ανακοίνωσης):

«Γνωρίζεται διά τοῦ παρόντος εἰς τούς ἐνδιαφερομένους εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι ἐφέτος δέν θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν ἱστορικήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ, καθ᾽ ὅτι δέν ἐδόθη ἡ ἀπαιτουμένη ἄδεια παρά τῶν ἁρμοδίων κυβερνητικῶν ἀρχῶν».

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube