REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Πυροσβεστική 24 Ιουλίου 2023

Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ελλάδα

Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ελλάδα

Η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου εξέδωσε διαταγές για την αναχώρηση τριών ελικοπτέρων Chinook, εξοπλισμένων με όλο τον προηγμένο εξοπλισμό και μέσα, για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σε μια σειρά από δάση της Ελλάδας, γράφει η «Αραβική Άμυνα».

Αυτό το βήμα έρχεται σε εφαρμογή των οδηγιών του Προέδρου  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, Προέδρου της Δημοκρατίας και Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέχιση της αιγυπτιακής υποστήριξης προς τις φιλικές και αδελφικές χώρες στην αντιμετώπιση των κρίσεων και των δοκιμασιών που αντιμετωπίζουν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Σε εφαρμογή των οδηγιών του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανώτατου Διοικητή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, και σε συνέχιση της αιγυπτιακής υποστήριξης που παρέχεται σε φιλικές και αδελφικές χώρες για να αντιμετωπίσουν όλες τις κρίσεις και δοκιμασίες στις οποίες εκτίθενται, η Γενική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εξοπλίστηκε με προηγμένο εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να συμμετάσχει με τις ελληνικές αρχές στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε πλήθος δασών της Ελλάδας».

 Οι ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών ήταν επιβεβαίωση του βάθους των ιστορικών σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας.

Ισχυρές πυρκαγιές σημειώνονται εδώ και δύο ημέρες στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα ισχυρού καύσωνα και ξηρασίας, καθώς την περασμένη Δευτέρα ξέσπασαν αρκετές πυρκαγιές σε μεγάλα και μικρά δάση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube