Weather Icon

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ

Οι άνθρωποι στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ κατηγορούν επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ, ότι εκμεταλλεύεται τους πόρους τους και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Οι κάτοικοι του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, οι οποίοι ζουν με ελλείψεις βασικών υποδομών όπως νοσοκομείο και οδικό δίκτυο, φαίνεται να έχουν επιστρέψει στη «λίθινη εποχή», δήλωσε ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος του Ενωμένου Λαϊκού Εθνικού Κόμματος του Κασμίρ (UKPNP), Σαουκάτ Αλί Κασμιρί.

Το Κατεχόμενο από το Πασκιστάν Κασμίρ έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά ζητήματα όπως η υπερβολική αύξηση του πληθωρισμού, το χαμηλό ποσοστό αλφαβητισμού, οι αυξανόμενες εγκληματικές δραστηριότητες και πολλά άλλα, έγραψε ο Κασμιρί στο Twitter, υπογραμμίζοντας τα δεινά των κατοίκων της περιοχης.

 «Το Πακιστάν κατέλαβε το Κασμίρ όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να στερούνται βασικών υποδομών. Χωρίς νοσοκομείο και χωρίς δρόμο. Κάτω από το Πακιστάν οι άνθρωποι αναγκάζονταν να ζουν σε μια λίθινη εποχή», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο πληθωρισμός στο Πακιστάν σπάει όλα τα ρεκόρ, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα λιτότητας είναι θαμμένο με μεγαλειώδη τρόπο στις τέσσερις επαρχίες, δηλαδή στο Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν του Κασμίρ.

«Το Σχέδιο Λιτότητας της κυβέρνησης είναι θαμμένο με μεγαλειώδη τρόπο στις τέσσερις επαρχίες, το  και το Αζάντ Κασμίρ. Ο πληθωρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ και το Πακιστάν οδεύει προς τη χρεοκοπία, αλλά τα πολυτελή έξοδα των κυβερνώντων βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους», ανέφερε σε άλλο tweet ο επικεφαλής του UKPNP και πρόσθεσε:

«Η μη παροχή πόσιμου νερού, η μεγάλη απόρριψη φορτίων* και η προμήθεια κακής ποιότητας αλεύρου είχαν εξοργίσει τόσο πολύ τις γυναίκες του Γκιλγκίτ που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και έστησαν ντάρνα (σ.σ. καθιστική διαμαρτυρία) στο γραφείο του Επιτρόπου του Γκιλγκίτ», απαιτώντας την εκπλήρωση βασικών αναγκών των ανθρώπων στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ

Ξανά και ξανά, το Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν έχει γίνει μάρτυρας διαμαρτυριών καθώς οι άνθρωποι στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ κατηγορούν επανειλημμένα το Ισλαμαμπάντ, ότι εκμεταλλεύεται τους πόρους τους και δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Η περιοχή του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, την οποία το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι είναι αυτόνομη περιοχή, αγωνίζεται να εξασφαλίσει ακόμη και βασικά δικαιώματα για πάνω από επτά δεκαετίες.

Σύμφωνα με το διοικητικό πλαίσιο του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ, έχει τον δικό του Πρωθυπουργό, Πρόεδρο και Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά η περιοχή ελέγχεται άμεσα από το Ισλαμαμπάντ μέσω του Συμβουλίου του Κασμίρ, του οποίου ο πρόεδρος είναι ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν.

*Η μείωση φορτίου (loadshedding) είναι ένας τρόπος κατανομής της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλαπλές πηγές ενέργειας. Η απόρριψη φορτίου χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από την πίεση σε μια πρωτογενή πηγή ενέργειας όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να παρέχει η κύρια πηγή ενέργειας.

Ο στόχος της απόρριψης φορτίου είναι να αποτραπεί η υπερφόρτωση ενός ηλεκτρικού δικτύου ή μιας πηγής ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ANI

Σχόλιο Infognomonpolitics.gr: Όπως σημειώθηκε σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας με τίτλο «Γιατί η πακιστανική κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει στη βάση της πυραμίδας και δεν ερευνά τις παράνομες μεταναστεύσεις από το παρελθόν;» 21 άτομα στο αλιευτικό σκάφος στο ναυάγιο της Πύλου ήταν από το κατεχόμενο από το Πακιστάν Τζαμού και Κασμίρ (PoJK). Στο άρθρο ανέλυε τους λόγους που δημιουργούνται μεταναστευτικά ρεύματα από τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία καταπιέζεται από το καθεστώς του Ισλαμαμπάντ. Οι μειονότητες της περιοχής είναι αποκλεισμένες και αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι πολίτες με αποτέλεσμα να αναζητούν μία ευκαιρία ζωής πέρα από το Πακιστάν. Σε αυτό το σημείο εμπλέκονται κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων, τα οποία εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και μεταφέρουν κόσμο που ψάχνεται για ένα καλύτερο αύριο προς την Ευρώπη. Στο έργο όμως εμπλέκονται και Ευρωπαίοι, οι οποίοι προκειμένου να αντλήσουν κονδύλια που διοχετεύονται για το μεταναστευτικό, χρησιμοποιούν ΜΚΟ που ενθαρρύνουν την διακίνηση ανθρώπων. Επομένως μιλάμε για μία αλυσίδα παραγόντων που επιβεβαιώνουν τις φωνές που αναφέρουν, ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στη βάση του, δηλαδή να λυθούν τα ζητήματα που αναγκάζουν τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φεύγουν από τις πατρίδες τους για ένα καλύτερο αύριο, ριψοκινδυνεύοντας τη ζωή τους.

 

Γιατί η πακιστανική κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει στη βάση της πυραμίδας και δεν ερευνά τις παράνομες μεταναστεύσεις από το παρελθόν;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube