REAL TIME |

Weather Icon

Khaam Press Agency: Οι οικονομικές αντιξοότητες του Πακιστάν επηρεάζουν το σύστημα υγείας του! Συναγερμός λόγω πολιομυελίτιδας

Khaam Press Agency: Οι οικονομικές αντιξοότητες του Πακιστάν επηρεάζουν το σύστημα υγείας του! Συναγερμός λόγω πολιομυελίτιδας

Σοβαρή έλλειψη πόρων! Η οικονομική αστάθεια του Πακιστάν συνδέεται περίπλοκα με το επιδεινούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας έναν κύκλο κακουχιών που επηρεάζει την ευημερία του πληθυσμού του. Ασθενείς νοσηλεύονται σε αναπηρικά καροτσάκια λόγω της μη διαθεσιμότητας κρεβατιών. Δείγματα από την Κουέτα και το Καράτσι βρέθηκαν θετικά στον άγριο ιό πολιομυελίτιδας τύπου 1 (WPV1), που συνδέεται με στελέχη που επικρατούν στο Αφγανιστάν.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχουν ευρείες αναφορές των οικονομικών δυσκολιών του Πακιστάν. Ωστόσο, οι αρνητικές επιπτώσεις στο σύστημα υγείας του έχουν γίνει ιδιαίτερα εμφανείς. Σημειωτέον, ότι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των  διαδρόμων στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο Punjab της Λαχώρης. Αυτή η κατάσταση τη σοβαρή έλλειψη πόρων, καθώς οι ασθενείς μερικές φορές νοσηλεύονται σε αναπηρικά καροτσάκια λόγω της μη διαθεσιμότητας κρεβατιών.

Αναφορές από το ARY News (Πακιστανικό κανάλι) αναφέρουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της επαρχιακής κυβέρνησης για βελτιωμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, το νοσοκομείο δεν έχει λάβει τις απαραίτητες βελτιώσεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Επιπλέον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δαπανηθεί κονδύλια για αισθητικές βελτιώσεις, κρίσιμες ανάγκες όπως πρόσθετα κρεβάτια παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Επιδεινώνοντας τα δεινά στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η αναζωπύρωση του ιού της πολιομυελίτιδας στο Πακιστάν έχει σημάνει συναγερμό. Περιβαλλοντικά δείγματα από την Κουέτα και το Καράτσι βρέθηκαν θετικά στον άγριο ιό πολιομυελίτιδας τύπου 1 (WPV1), που συνδέεται με στελέχη που επικρατούν στο Αφγανιστάν. Αυτό υποδηλώνει επανεισαγωγή του ιού στο Πακιστάν λόγω της διασυνοριακής μετακίνησης, υπογραμμίζοντας τις ευπάθειες στην άμυνα της δημόσιας υγείας του έθνους.

Το οικονομικό σκηνικό είναι ζοφερό. Το Πακιστάν αντιμετωπίζει αυξανόμενο πληθωρισμό και μια οικονομική κρίση που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους πληθυσμούς του με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Το κόστος ζωής, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, ανεβαίνει, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα νοικοκυριά. Παρά την αύξηση των εξαγωγών ακατέργαστων τροφίμων, οι τοπικές τιμές παραμένουν υψηλές, επηρεάζοντας τις καθημερινές προσιτές τιμές για τους πολίτες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε πρόσφατα την πρόβλεψη για την οικονομική ανάπτυξη του Πακιστάν στο 2% για το τρέχον οικονομικό έτος, κάτω από τις προηγούμενες προβλέψεις. Το ΔΝΤ προβλέπει επίσης μια μέτρια ανάκαμψη της ανάπτυξης στο 3,5% για το επόμενο οικονομικό έτος. Ωστόσο, οι οικονομικές προκλήσεις εξακολουθούν να αντανακλώνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, με αναφερόμενη αύξηση του κόστους των ιατρικών θεραπειών και σπανιότητα εισαγόμενων φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού λόγω της συρρίκνωσης των συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Μια αναφορά από τους Financial Times υπογραμμίζει τις τρομερές συνέπειες αυτών των οικονομικών προκλήσεων, σημειώνοντας ότι το αυξανόμενο κόστος θεραπείας αναγκάζει πολλές οικογένειες να παραιτηθούν από την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη. Επιπλέον, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) έχει επισημάνει ότι ο υποσιτισμός είναι διαδεδομένος μεταξύ των παιδιών του Πακιστάν, με σημαντικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξή τους.

Συμπερασματικά, η οικονομική αστάθεια του Πακιστάν συνδέεται περίπλοκα με το επιδεινούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας έναν κύκλο κακουχιών που επηρεάζει την ευημερία του πληθυσμού του. Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων απαιτεί μια πολύπλευρη προσέγγιση, με επίκεντρο τόσο την οικονομική ανάκαμψη όσο και τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για να διασφαλιστούν καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: The Khaama Press News Agency

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube