Weather Icon

Κώστας Πικραμένος: Μην παραμυθιαζόμαστε (ΒΙΝΤΕΟ)

Κώστας Πικραμένος: Μην παραμυθιαζόμαστε (ΒΙΝΤΕΟ)

Κώστας Πικραμένος: Το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με εκατοντάδες αγνοουμένους και νεκρούς, η ελαφρότητα αντιμετώπισης διαβαθμισμένων εγγράφων της ΕΥΠ στο βωμό της μικροκομματικής εργαλειοποίησης ενόψει των εκλογών των υποψηφιοτήτων από την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη

Ναυάγιο στη Πύλο

– Η τραγωδία για δεκάδες ανθρώπινες ζωές , ανάμεσα τους και παιδιά, μας υπενθυμίζει, όπως λέει ο κ. Πικραμένος , πως η Αφρική θα γνωρίσει ραγδαία δημογραφική έκρηξη τις επόμενες δεκαετίες. Την ίδια στιγμή οι εμφύλιοι πόλεμοι στην Αφρική είναι ρουτίνα….Το λάδι στη φωτιά βάζουν όχι μόνο οι Δυτικοί αλλά πλέον δυνάμεις της Ευρασίας (Ρωσία. Κίνα, Ινδία, Τουρκία) για τον έλεγχο αγορών και πρώτων υλών

– Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δεν θέλει μεταναστευτικές ροές από Αφρική και Μέση Ανατολή γιατί φοβάται την ενίσχυση της ακροδεξίας στις Ευρωεκλογές (του 2024)… Εχει να κάνει με την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ ως πολιτικο-ιδεολογικό εγχείρημα. Χώρες όπως η Ελλάδα μετατρέπονται σε ” αποθήκες ψυχών” εντείνοντας την κοινωνική τυφλή ρηγμάτωση .

– Με τα smartphones και τα κοινωνικά δίκτυα ο “ευρωπαϊκός τρόπος ζωής” έχει μπει στο σπίτι κάθε Αφρικανού που βλέπει την Ευρώπη ως τόπο επαγγελίας. Την ίδια στιγμή κοινότητες μεταναστών που υπάρχουν ήδη στην Ευρώπη ενθαρρύνουν συγγενείς τους να κάνουν την ¨κίνηση” μέσω διακινητών και να επιχειρήσουν να έρθουν στην Ευρώπη. Σε αυτό το παιχνίδι η διεθνής των αγορών και των συμφερόντων έχει στήσει μια ακόμη επικερδή “βιομηχανία” με τα ναυάγια που παρασύρουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές σε “τάφους” να αποτελούν “παράπλευρη απώλεια” .

To ‘ Eγγραφο ” ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ” για την μειονότητα

– 48 ώρες μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι Πρωθυπουργός καθώς είμαστε στη “γκρίζα ζώνη” των διερευνητικών επαφών. Λειτουργεί πλέον ως ΙΔΙΩΤΗΣ και δεν έχει δικαίωμα να κατέχει κρατικά απόρρητα (διαβαθμισμένα έγγραφα) πόσο μάλλον να τα κοινοποιεί σε άλλους ΙΔΙΩΤΕΣ όπως ο κ. Τσίπρας.

– Το διαβαθμισμένο ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ διέπεται από την αρχή need to know δηλαδή την αρχή “ανάγκη λήψης γνώσης”. Ακόμη και Πρωθυπουργός να είσαι δεν έχεις δικαίωμα να το κοινοποιείς σε τρίτους καθώς πρόκειται για αποκλειστικά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

– Ο κ. Τσίπρας, όπως δηλώνει στην χθεσινή του συνέντευξη στη ΚΡΗΤΗ-TV , δεν ενημερώθηκε “υπηρεσιακώς”….Δεν μετέβει στην Κατεχάκη (ΕΥΠ) σε σύσκεψη με στελέχη της Υπηρεσίας αλλά έλαβε ένα φάκελο στη Κουμουνδούρου που δεν ήταν καν κρυπτογραφημένος. Εστάλη δε με κουριερ λες και ήταν λογαριασμός ΔΕΚΟ.

– Πως πήρε το ρίσκο ο κ. Μητσοτάκης να στείλει ένα ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ πληροφοριακό δελτίο από τη στιγμή που δεν μπορούσε να ξέρει ποιοι θα το διαβάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρουμε πως λειτουργεί η κομματική γραφειοκρατία και το ΔΕΛΤΙΟ μπορεί να το έχουν δει και στελέχη τοπικά στη Θράκη. Ενας αναλυτής της ΜΙΤ θα μπορούσε με βάση το περιεχόμενο του ΔΕΛΤΙΟΥ να σκιαγραφήσει το επιχειρησιακό modus operandi της ΕΥΠ στη Θράκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική Ασφάλεια.

 

Εθνική Ασφάλεια

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube