Weather Icon

Χριστίνα Κοραή στο Newpost: Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πότε ενημερώθηκε ο Τσίπρας για τον τουρκικό δάκτυλο – Πόσοι σκέφτονται να «διορθώσουν» την ψήφο τους

Χριστίνα Κοραή στο Newpost: Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το πότε ενημερώθηκε ο Τσίπρας για τον τουρκικό δάκτυλο – Πόσοι σκέφτονται να «διορθώσουν» την ψήφο τους

Της Χριστίνας Κοραή*

Ένα νέο μέτωπο άνοιξε στον πόλεμο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους Μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του Αλέξη Τσίπρα για τους οποίους φέρεται να έκανε προεκλογική καμπάνια το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζει ότι το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  ενημερώθηκε δύο φορές, πριν από τις εκλογές της 21 Μαΐου και μετά από αυτές, πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων.

Οι πληροφορίες του NEWPOST αναφέρουν μάλιστα ότι η σχετική ενημέρωση έγινε από τον Γιώργο Γεραπετρίτη στον διευθυντή του γραφείου του κ.Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου. Το στενό επιτελείο της Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι μετά τις εκλογές απεστάλη «από το Γραφείο του κ.Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη». Αυτό έγινε σύμφωνα με πηγές του NEWPOST στις 23 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου.

«Το θέσαμε στο υψηλότερο επίπεδο, τον κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας» επέμεινε. Τις επαφές φέρεται να έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον  διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλη Καλογήρου ως έχων την ευθύνη της ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού. Η πρώτη φορά που έγινε η άτυπη ενημέρωση ήταν γύρω στον Φεβρουάριο, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

Διάψευση Κουμουνδούρου

«Επειδή διακινούνται πολλά ψέματα διευκρινίζουμε τα εξής» ανέφεραν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρώτον δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση προφορική ή γραπτή για το θέμα της Θράκης από την κυβέρνηση πριν τις εκλογές όπως ψευδώς αναφέρει ο κ.Σκέρτσος και ισχυρίζεται στα ΜΜΕ» τόνισαν. «Δεύτερον ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε συζήτηση ή προφορική επικοινωνία με τον κ. Γεραπετρίτη ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της ΝΔ και το γραφείο του Προέδρου για τη Θράκη. Τρίτον, μετά τις εκλογές απεστάλη από το Γραφείο του κ.Προέδρου της ΝΔ δελτίο της ΕΥΠ προς το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επιλεκτικές πληροφορίες για όλους τους μειονοτικούς υποψήφιους βουλευτές στη Θράκη. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την ΕΥΠ διαρρέοντας πληροφορίες που έχουν κοπεί και ραφτεί στα μέτρα μας όπως κάνει η Νεα Δημοκρατία για ψηφοθηρικούς λόγους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε ούτε την περίοδο 2015-2019 ως κυβέρνηση και δεν θα παίξει αυτό το παιχνίδι με πληροφορίες «για τις εκτεταμένες προεκλογικές επαφές στελεχών της ΝΔ με το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή» όπως ανέφεραν. «Η αντιμετώπιση της τουρκικής επιρροής στη Θράκη δεν γίνεται επαναλαμβάνοντας τις κυπατζίδικες πρακτικές του παρελθόντος και ζητώντας πιστοποιητικά φρονημάτων και δηλώσεις μεταμέλειας, αλλά θωρακίζοντας την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή.»

Αναπάντητα ερωτήματα

Την ίδια στιγμή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα εδώ και εννέα ημέρες:

Την Κ.Υ.Π την θεωρεί αναξιόπιστη και αφήνει αιχμές ότι εργαλειοποιείται από την ΝΔ. Γιατί δεν άκουσε όμως ούτε τα δικά του τοπικά στελέχη που με δημόσιες καταγγελίες κατήγγειλαν την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου; Αντίθετα με διαρροές επιχείρησε να τα απαξιώσει και να τα καταστήσει αναξιόπιστα.
Δεν άκουσε τίποτα ούτε για τα χιλιάδες sms που έστελνε ο ψευτομουφτής με το μήνυμα «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για τον Ζεϊμπέκ; Η στήριξη και του Οζκιούρ από το τουρκικό προξενείο ήταν γνωστή στον τοπικό πληθυσμό. Κανένας δεν βρέθηκε κάτι να πει στην Κουμουνδούρου;
Γιατί δεν βγήκαν οι δυο Μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές να διαψεύσουν τα όσα σοβαρά λέγονται για την προώθηση τους από το τουρκικό προξενείο, τονίζοντας παράλληλα ότι εκπροσωπούν τα δικαιώματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας όπως ορίζεται στην συνθήκη της Λωζάνης; Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και οι ονειρώξεις της γαλάζιας πατρίδας του Ερντογάν δεν αναφέρεται και στην αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης;
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι πολιτικές μπαρούφες οι ισχυρισμοί «εμείς δεν κάνουμε δηλώσεις μετανοίας».

( EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να θέσει όλα αυτά τα θέματα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου και στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν όπως δήλωσε.

«Ξεπέρασαν τα όρια» τόνισε πρώην υπουργός.

Η ΝΔ επιμένει ότι το θέμα δεν είναι οι 12.000 ψήφοι που πήρε ο Οζκιούρ  στην Ροδόπη όταν έχει βάψει μπλε όλους τους άλλους νομούς αλλά ότι το θέμα είναι εθνικής σημασίας και πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο. Παίζει το χαρτί του υγιούς πατριωτισμού στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, όπως τόνισε εκλογολόγος.

Κλιμάκωση;

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι καταλαβαίνει ότι ενοχλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τους αποκάλεσε η ΝΔ «εθνική εξαίρεση όμως δεν είναι η πρώτη φορά». «Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε τις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο» δήλωσε.

Άφησε αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φαίνεται να άγεται και να φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής». «Αφήνει ανοιχτές τρύπες στην προάσπιση εθνικών συμφερόντων» τόνισε. «Εθνική εξαίρεση σημαίνει να μην είσαι εντός εθνικής γραμμής» αντέτεινε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. «Κι όταν δεν είσαι εντός είσαι εκτός… Δηλαδή είσαι ανθέλληνας; είσαι προδότης;;». «Δεν έχετε συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα» απάντησε ο κ.Σκέρτσος.

«Τότε να χρησιμοποιείτε άλλες λέξεις και όχι τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς» σχολίασε η κυρία Τσαπανίδου. «Δεν θα μας πείτε εσείς πως θα μιλάμε» ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Alco

Μία διαφορά 21,7% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων αποτύπωσε η πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

ΝΔ 39,9%

ΣΥΡΙΖΑ 18,2%

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,8%

ΚΚΕ 6,1%

Ελληνική Λύση 3,3%

Νίκη 3,4%

Πλεύση Ελευθερίας 4,4%

ΜέΡΑ 25 1,7%

Άλλο κόμμα 4,9%

Αναποφάσιστοι 7,3%

Τεράστιο ποσοστό συσπείρωσης καταγράφει η Νέα Δημοκρατία με ένα 96%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 89%, το ΚΚΕ με 88%, η Νίκη με 87% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 85%.

Αρκετά πιο χαμηλά βρίσκονται η Ελληνική Λύση με 76%, η Πλεύση Ελευθερίας με 66% και το ΜέΡΑ25 με μόλις 45%.

Στο ερώτημα εάν στις 25 Ιουνίου ψηφίσουν για να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την ψήφο τους, το 64% απάντησε πως θα επιλέξει ξανά το ίδιο κόμμα ενώ το 24% ότι θα διορθώσει την ψήφο του. Αν το πραγματοποιήσουν πιθανό να υπάρξουν και εκπλήξεις ιδιαίτερα στα κόμματα που κατέγραψαν αυξημένο ποσοστό εκείνων που θέλουν να αλλάξουν την ψήφο τους.

ΝΔ: 1,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 9%
ΠΑΣΟΚ: 9%
ΚΚΕ: 12%
Ελληνική Λύση: 24%
ΝΙΚΗ: 7%
Πλεύση Ελευθερίας: 17%
ΜέΡΑ25: 32%


 

*Η Χριστίνα Κοραή είναι δημοσιογράφος, η οποία θεωρείται, ότι πολύ καλή ενημέρωση από το Μαξιμού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube