Weather Icon

Εκδήλωση στη Δράμα για τον Νίκο Καπετανίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση στη Δράμα για τον Νίκο Καπετανίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φρυκτωρίες της μνήμης άναψαν στην Ανατολική Μακεδονία!

Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, παρουσιάστηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, το βιβλίο του Κώστα Καπετανίδη «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη» σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αγαστή συνεργασία των Ποντιακών Σωματείων του Νομού Δράμας στο πλαίσιο των επετειακών τελετών Εθνικής Μνήμης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Την παρουσίαση συντόνισε ο εκπαιδευτικός, Νίκος Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της οποίας αναγνώστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου, από τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Αναστασία Ευθυμιάδου, Σοφία Θεοδωρίδου, που φωτίζουν στον μέγιστο βαθμό την προσωπικότητα του δημοσιογράφου, ήρωα, εθνομάρτυρα του Πόντου και αναδεικνύουν τη θυσία του.

Η εκδήλωση επενδύθηκε καλλιτεχνικά από τον λυράρη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και την πιανίστρια, Αθηνά Παπαδοπούλου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο γλύπτης, Γιώργος Κικώτης, ο οποίος φιλοτέχνησε τον μεγαλοπρεπή ανδριάντα του Νίκου Καπετανίδη στο Μητροπολιτικό πάρκο “Παύλου Μελά” στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε την εκδήλωση:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube