REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν , Ουκρανία , Ρωσία 25 Απριλίου 2023

WSJ: Το Ιράν στέλνει πυρομαχικά στη Ρωσία μέσω Κασπίας

WSJ: Το Ιράν στέλνει πυρομαχικά στη Ρωσία μέσω Κασπίας

300.000 βλήματα πυροβολικού και ένα εκατομμύριο σφαίρες από το Ιράν στη Ρωσία

Το Ιράν βοηθά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανεφοδιάζοντας τα ρωσικά στρατεύματα με τα πολυπόθητα πυρομαχικά χρησιμοποιώντας την υδάτινη οδό που επιτρέπει στην Τεχεράνη να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες υλικού, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής αναφέρει ότι η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας αποτελεί μια αυξανόμενη πρόκληση για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, καθώς προσπαθούν να τη διακόψουν για να μειώσουν την πίεση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους και τα έγγραφα που είδε η Wall Street Journal, φορτηγά πλοία έχουν παραδώσει πάνω από 300.000 βλήματα πυροβολικού και ένα εκατομμύριο σφαίρες από το Ιράν στη Ρωσία τους τελευταίους έξι μήνες.

Τον Μάρτιο του 2023, το Sky News ανέφερε ότι το Ιράν προμήθευσε κρυφά μεγάλες ποσότητες βλημάτων, πυραύλων και όλμων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία και σχεδίαζε να στείλει κι άλλες. Σύμφωνα με το Sky News, η Ρωσία πλήρωσε για τα πυρομαχικά σε μετρητά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube