REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 25 Απριλίου 2023

Στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου. Να δούμε τι θα γίνει στις κάλπες!

Στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου. Να δούμε τι θα γίνει στις  κάλπες!

Τουρκία: Ο μέσος όρος 10 δημοσκοπήσεων προβλέπει νίκη Κιλιτσντάρογλου

Νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προβλέπει ο μέσος όρος των ευρημάτων των τελευταίων δέκα δημοσκοπήσεων που έγιναν τον Απρίλιο στην Τουρκία, επιβεβαιώνοντας τα ανάλογα ευρήματα των προηγούμενων ερευνών.

Ο μέσος όρος του ποσοστού που λαμβάνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, μετά και την κατανομή αναλογικά των αναποφάσιστων φτάνει το 47,5%, έναντι του 44,4% του Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνεται και πάλι ο ρυθμιστικός ρόλος του τρίτου υποψηφίου, Μουχαρέμ Ιντζέ που παίρνει ποσοστό 6%, αλλά η τάση όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, είναι τα εκλογικά του ποσοστά να πιέζονται

Από τις δέκα αυτές δημοσκοπήσεις, ο Κιλιτσντάρογλου εμφανίζεται νικητής στις οκτώ (Metropoll, Gezici, ORC, ALF, MAK, Aksoy, AR-G, Yöneylem), ενώ μόνο στις δύο επικρατεί ο Ερντογάν (Optimar ve SONAR). Η μία μάλιστα έρευνα (Gezici) προβλέπει νίκη του Ερντογάν από τον πρώτο γύρο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΜΑΚ, Μεχμέτ Αλί Κουλάτ, μιλώντας στο Haberturk, ανέφερε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων είναι στο 3% υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, με την ψαλίδα συνεχώς να μικραίνει το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος τόνισε ότι εισερχόμενοι πλέον στην τελική ευθεία, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα είναι πιο αξιόπιστα, καθώς τα κόμματα έχουν ξεκαθαρίσει τις λίστες των υποψηφίων και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τις εκλογικές συμμαχίες.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube