REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 25 Απριλίου 2023

New York Times: Τον Μάιο στα νότια η αντεπίθεση των Ουκρανών με 48.000 στρατιώτες

New York Times: Τον Μάιο στα νότια η αντεπίθεση των Ουκρανών με 48.000 στρατιώτες

Η αντεπίθεση θα γίνει στο νότιο μέτωπο

Για ακόμα μια φορά Αμερικάνοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης

Εντός του Μαΐου τοποθετούν οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών για την ανακατάληψη εδαφών στα νότια και ανατολικά ουκρανικά εδάφη, τα οποία όχι μόνο τελούν υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού αλλά έχουν προσαρτηθεί και από τη Ρωσία.

Πάντως – και σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times – οι ΗΠΑ εκτιμούν πως από αυτήν την αντεπίθεση, οι Ουκρανοί δεν πρόκειται να καταφέρουν να επιτύχουν σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της μάχης και στους στόχους τους για μια σημαντική ανακατάληψη ουκρανικής γης.

Στα νότια η αντεπίθεση

Βάσει των πληροφοριών που επικαλείται το δημοσίευμα (από τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο), η αντεπίθεση των Ουκρανών σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο νότιο τμήμα της χώρας εντός του Μαΐου.
Αναφέρεται μάλιστα πως έως τα τέλη Απριλίου, η Ουκρανία θα έχει ετοιμοπόλεμες 12 ταξιαρχίες από 4.000 στρατιώτες η κάθε μια, οι οποίες και θα εξαπολύσουν την επίθεση στη νότια κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται πως η Δύση εκπαιδεύει και παρέχει τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό στις 9 από τις 12 αυτές ταξιαρχίες.
Παρόλο αυτά για άλλη μια φορά επισημαίνεται πως οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η στρατιωτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στο πεδίο της μάχης.

Οι εκτιμήσεις της Ρωσίας

Σημειώνεται πως οι αναφορές στα δυτικά ΜΜΕ για την επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση πληθαίνουν διαρκώς το τελευταίο διάστημα, ενώ τονίζονται ιδιαίτερα και οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις των Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων.
Η Ρωσία παρακολουθεί όλα αυτά τα δημοσιεύματα και αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ.
Πάντως, η ρωσική πλευρά επισημαίνει πως όλη αυτή η σεναριολογία και οι εικασίες σχετικά με την αντεπίθεση των Ουκρανών επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube