REAL TIME |

Weather Icon
G-20 , Ινδία 16 Απριλίου 2023

Η Ινδία δίνει λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις

Η Ινδία δίνει λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις

Η Ινδία, η οποία φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής των G20 για πρώτη φορά, παρέχει διαχείριση στην παγκόσμια σκηνή με την προεδρία των G-20. «Μια Γη, μια οικογένεια, ένα μέλλον», λέει ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντο, κάτι που δείχνει την ανάγκη για αλληλεγγύη.

“Η παγκόσμια διακυβέρνηση έχει αποτύχει μπροστά στην οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή, τις πανδημίες, την τρομοκρατία και τους πολέμους των τελευταίων ετών. Οι θλιβερές συνέπειες αυτών των αποτυχιών υφίστανται σχεδόν όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες. Ο κόσμος στέκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης της βιώσιμης ανάπτυξης ακόμη και μετά από χρόνια προόδου. Εξετάζοντας τις τρέχουσες παγκόσμιες συνθήκες, όλοι πρέπει να αποδεχτούμε ότι βρισκόμαστε σήμερα σε κρίση.”

Αυτό το βίντεο μήνυμα που έδωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των G20 καθιστά σαφές ότι η Προεδρία των G20 της Ινδίας προσπάθησε να υψώσει τη φωνή του Παγκόσμιου Νότου.

Έχουμε ακούσει διάφορες ανησυχίες των αναπτυσσόμενων χωρών σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των λιπασμάτων και της ασφάλειας των καυσίμων μέσω της “φωνής της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής του Νότου” τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να απομακρυνθούν από την περιφέρεια του διεθνούς λόγου.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα δήλωσε ότι ο κόσμος κοιτάζει προς τους G20 για να διευκολύνει τις προκλήσεις της ανάπτυξης, της οικονομικής ανθεκτικότητας, της ανθεκτικότητας στις καταστροφές, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, των διεθνών εγκλημάτων, της διαφθοράς, της τρομοκρατίας και της επισιτιστικής και Ενεργειακής Ασφάλειας. Είναι ευθύνη των G20 να επιλύσουν τις προκλήσεις. Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τρόφιμα και ενέργεια για τους πολίτες τους. Επίσης, επηρεάζονται περισσότερο από την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλείται από πλούσιες χώρες. Έτσι, καμία ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει παγκόσμια ηγεσία χωρίς να ακούσει εκείνους που επηρεάζονται περισσότερο από τις αποφάσεις της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ινδία προσπάθησε να δώσει φωνή στον παγκόσμιο Νότο υπό την προεδρία των G20.

Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των G20 πραγματοποιήθηκε στην εθνική πρωτεύουσα Δελχί από την 1η έως τις 2 Μαρτίου. Οι Υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις υπό την προεδρία των G20 της Ινδίας, η οποία κινείται σταθερά πάνω σε δύο δόγματα. Η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας, η επισιτιστική και ενεργειακή ασφάλεια, η φιλόδοξη δράση για το κλίμα και το περιβάλλον, η εμβάθυνση της συνεργασίας για την αειφόρο ανάπτυξη, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, την παγκόσμια υγεία, την παγκόσμια δεξαμενή ταλέντων, την ανθρωπιστική βοήθεια και τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, καθώς και τα θέματα της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών.

Αυτά περιλαμβάνουν θέματα όπως ο αντίκτυπος της πανδημίας COVID, ανησυχίες για την κρίση χρέους, και διαταραχές από το κλίμα έχουμε ακούσει διάφορες ανησυχίες των αναπτυσσόμενων χωρών για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, λίπασμα, και ασφάλεια καυσίμων μέσω των “Φωνών της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής του Νότου” τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να απομακρυνθούν από την περιφέρεια του διεθνούς λόγου.

Πηγή: New India Samachar

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube