REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 25 Απριλίου 2023

Επιχειρούν τα υπερσύγχρονα ρωσικά τανκ Τ -14 Armata – Πλήττουν θέσεις Ουκρανών

Επιχειρούν τα υπερσύγχρονα ρωσικά τανκ Τ -14 Armata – Πλήττουν θέσεις Ουκρανών

Δεν έχουν συμμετάσχει ακόμα σε επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

Στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας επιχειρούν ήδη τα υπερσύγχρονα ρωσικά άρματα μάχης Τ -14 Armata, τα οποία αν και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα σε επιχειρήσεις επιθέσεις, πλήττουν με πυρά θέσεις Ουκρανών στρατιωτών.

Όπως αναφέρει το ρωσικό RIA Novosti, τα άρματα μάχης Τ -14 Armata είναι εφοδιασμένα με πρόσθετη θωράκιση στα πλευρά τους έτσι ώστε να αντέχουν καλύτερα τα αντιαρματικά πυρά, ενώ τα πληρώματα τους έχουν «περάσει» από μαθήματα συντονισμού μάχης σε πεδία στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk.

Το άρμα

Το Τ -14 Armata διαθέτει έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το τριμελές πλήρωμά του να ελέγχει από απόσταση τον οπλισμό και όντας μέσα σε μια απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του άρματος μάχης.  Η μέγιστη ταχύτητα του είναι τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα άρματα μάχης έχουν δοκιμαστεί στη Συρία.

Το άρμα διαθέτει συνδυασμένη πολυστρωματική θωράκιση, όπως μια νέα δυναμική προστασία «Malachite» και ένα συγκρότημα ενεργητικής προστασίας «Afganit».
Ο κύριος οπλισμός του είναι ένα όπλο 125 mm 2A82-1M, ικανό να χρησιμοποιεί νέους κατευθυνόμενους πυραύλους με βεληνεκές οκτώ χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube