REAL TIME |

Weather Icon

Αναβλήθηκε η εκδίκαση για την ονομασία συλλόγου Φενερμπαχτσε Δυτικής Θράκης! “Δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι” δηλώνει ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναβλήθηκε η εκδίκαση για την ονομασία συλλόγου Φενερμπαχτσε Δυτικής Θράκης! “Δεν θα αφήσουμε να περάσει έτσι” δηλώνει ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσφυγή προκειμένου να ακυρωθεί η αναγνώριση του Συλλόγου με την ονομασία «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη», κατέθεσε ο Μιχάλης Κακουλίδης.

Το αίτημα του πρόεδρου του Πόντου Θρυλορίου έγινε δεκτό από την Εισαγγελία, οπότε ορίστηκε δικάσιμος και η υπόθεση οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες, όπου και προημερών πήρε αναβολή η εκδίκαση.

Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε ο Μιχάλης Κακουλίδης

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει μία προσπάθεια που υποκινείται από το σύστημα του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις και θέματα με τους μειονοτικούς μουσουλμάνους που κατοικούν σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Για μας και όλον τον κόσμο εδώ δεν υπάρχει Δυτική Θράκη. Η Θράκη είναι μία. Δεν μπορεί καμία ομάδα ατόμων, όσα είναι, να μαζευτούν και να πούνε «εμείς εδώ είμαστε Δυτική Θράκη. Ο νόμος που υπάρχει στην Ελλάδα και η γεωγραφική διάταξη αυτής καθαρά αναφέρουν, όπως και οι  αυτοδιοικητές δράσεις, ότι είμαστε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Δεν είναι δυτική Θράκη η Κομοτηνή.

Προσπαθούν έτσι να συνταχθούν με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει εξατομικεύσει τις επιθέσεις προς την Ελλάδα και χρησιμοποιεί τον όρο «Δυτική Θράκη». Άλλωστε υπάρξει και σημαία ανεξάρτητης Θράκης που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι στην Κομοτηνή, αυτήν την πράσινόμαυρη.

Δεν μπορούμε εμείς ως Έλληνες πολίτες, πρόσφυγες, που οι παππούδες μας έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα και να είμαστε ελεύθεροι, αυτήν την ώρα να αποσιωπούμε. Εμείς είμαστε μπροστά. Ο σύλλογος που εκπροσωπώ, ο Πόντος Θρυλορίου μπήκε μπροστά. Στο δικαστήριο πιστεύουμε και ευελπιστούμε, ότι θα εφαρμοστούν νόμοι και θα δικαιωθούμε. Αυτό όμως προϋποθέτει ενημέρωση και από εσάς σε όλους τους φορείς, για να πάρουν θέση.

Δεν μπορεί να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα από την πλευρά του προξενείου και των ανθρώπων που ίδρυσαν το σωματείο φιλάθλων Φενέρμπαχτσε στη Δυτική θράκη. Δεν έγινε τυχαία. Γιατί δεν αντιδρά κανένας φορέας. Έπρεπε να απαγορευτεί η λειτουργία τους. Έχουν πάρει ΑΦΜ. Έχουν χώρο στον οποίο συνδιαλέγονται και λειτουργούν, πίνοντας καφέ σαν κυλικείο. Όλα αυτά είναι παράνομα, έπρεπε να τους έχουν σταματήσει.

Το ελληνικό κράτος, οι τοπικές υπηρεσίες και φορείς έπρεπε να αφυπνιστούν και να πάρουν θέση. Δεν έχουμε κάτι με τους ανθρώπους της μειονότητας. Εγώ προσωπικά έχω εκατοντάδες καλούς φίλους μουσουλμάνους. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν κάποιοι την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Και εσείς οι δημοσιογράφοι, ρωτήστε κάποιους πολιτικούς για ποιον λόγο τοποθέτησαν τη λέξη δυτική Θράκη σε αυτήν την ομάδα; Εκτός από τα εθνικά ζητήματα που κρύβονται από πίσω είναι και τα οικονομικά κίνητρα. Όλοι αναρωτιόμαστε πως έχει νοικιάσει ένας σύλλογος κτίριο και λειτουργεί. Με τί χρήματα;

Εμείς έχουμε έναν σύλλογο και δεν μπορούμε να τον λειτουργήσουμε. Αυτό που ζητώ είναι επιτέλους να αφυπνιστεί η τοπική κοινωνία. Έτσι όπως αφήνουμε τα πράγματα ανεξέλεγκτα μπορεί να πάρουν πολύ περίεργες διαστάσεις.

Αρχικά πήραν την άδεια από το πρωτοδικείο γιατί η ειρηνοδίκης έκανε πως κοιμόταν και δεν κατάλαβε τί υπέγραφε. Όταν εμείς κάναμε την παρέμβαση, πήγαμε στοιχεία ότι εδώ δεν είναι δυτική Θράκη, ο σύλλογος  δημιουργείται για να προκαλέσει προβλήματα, γιατί το καταστατικό του συλλόγου λέει, ότι μπορεί να δημιουργήσει αθλητικά σωματεία. Δηλαδή αύριο μπορεί να παίξει ο Πόντος Θρυλορίου με τον σύλλογο αυτόν που λέγεται Δυτική Θράκη. Εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Γιατί αυτοί δημιουργούν ερεθίσματα και υποκινούν σε κάποια θέματα την τοπική κοινωνία και όχι εμείς.

Εμείς είμαστε ξεκάθαρα εναντίον του όρου «δυτική Θράκη». Αν βγει όρος ευχαριστώς να τους στηρίξουμε. Για παράδειγμα η Μακεδονία είναι μία. Θέλουν να κάνουν κράτος Δυτική Θράκη. Εμείς θα κρατήσουμε τη Θράκη ελληνική», δήλωσε ο Μιχάλης Κακουλίδης, στο thrakionline.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube