Weather Icon

Ο Ουκρανικός Στρατός, η Αmazon, οι Ρωσικές Κυβερνοεπιθέσεις και οι Ελληνικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Ο Ουκρανικός Στρατός, η Αmazon, οι Ρωσικές Κυβερνοεπιθέσεις και οι Ελληνικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις
Ο Ελληνικός Στρατός, διαθέτει κάποια ΑΣΦΑΛΗ μέθοδο αποθήκευσης δεδομένων χωρίς την χρήση χαρτιού;; 
Γράφει ο Άγγελος Χωριανόπουλος
Το 2020, το 6o Αερομεταφερόμενο Σώμα του Στρατού των ΗΠΑ έγινε το πρώτο Σώμα του Στρατού με ”πυρήνα” λειτουργίας του τα ”ψηφιακά δεδομένα”. Με έδρα το Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας, το 6ο Αερομεταφερόμενο Σώμα -γνωστό και ως “Σώμα έκτακτης ανάγκης της Αμερικής”- αποτελεί την Στρατηγική Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του Στρατού. Για να καταστεί δυνατή η ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες απειλές, το Airborne Corp επεδίωξε να δημιουργήσει την πρώτη μόνιμη βάση δεδομένων σε μορφή cloud για τον συμβατικό στρατό αξιοποιώντας το Amazon Web Services (AWS) Cloud. 
Σκόπος είναι να ενεργεί με βάση μία τεράστια βιβλιοθήκη δεδομένων σε τουλάχιστον 3 μορφές, με βάση τις οποίες θα λαμβάνει πληροφορίες για το είδος της επιχείρησης, το γεωγραφικό πεδίο εκτέλεσης της αποστολής, τον φόρτο όπλων αλλά και τον βέλτιστο αριθμό συστημάτων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.  Σε συνεργασία με αμυντικές υπηρεσίες, οργανισμούς και εμπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της AWS, της Υπηρεσίας Διαχείρισης Στρατιωτικού Υπολογιστικού Νέφους και της Ομάδας Στρατιωτικών Αναλυτών, το Σώμα ξεκίνησε την προσπάθεια “Dragon Cloud” και εκπόνησε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ”στρατιωτικού περιβάλλοντος τακτικού νέφους”. 
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε και εσείς (όπως και πληθώρα αναλυτών στις ΗΠΑ) για ποιον λόγο η Ρωσία δεν μπορεί να αδρανοποιήσει μέσω κυβερνοεπίθεσης τα λογισμικά διαχείρισης των ψηφιακών συστημάτων του Ουκρανικού Στρατού, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός πως ο Ουκρανικός Στρατός αποθηκεύει όλα του τα ψηφιακά δεδομένα σε ιδιωτικές υπερεθνικές επιχειρήσεις με έδρα την Sillicon Valley. Οι επιχειρήσεις αυτές ήδη διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην πολεμική διαδικασία όχι μόνο του Ουκρανικού Στρατού, αλλά και του αμερικανικού, όπως προαναλύθηκε. Για να το πούμε πιο απλά, χωρίς αυτές ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών στο σύνολό του δεν θα μπορεί να αποθηκεύει ούτε το 30% των δεδομένων που λαμβάνει από όλους τους αισθητήρες όλων των οπλικών συστημάτων που διαθέτει. 
Και ρωτάω εγώ. Ως Ελληνικός Στρατός, διαθέτουμε κάποια ΑΣΦΑΛΗ μέθοδο αποθήκευσης δεδομένων χωρίς την χρήση χαρτιού;; 
Μήπως κάποτε πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις περιβόητες ξένες άμεσες επενδύσεις της Αmazon και της Microsoft στην χώρα μας;;
Μήπως πρέπει να καταλάβουμε πως αν θέλουμε F-35 και Rafale πρεπει και οργανόγραμμα διαχείρισης των δεδομένων που συλλέγουν; Ή μήπως θα βάλουμε μετακλητούς να τα δακτυλογραφούν;;
Αυτά και άλλα πολλά έρχονται. #ukraine #amazon #usa #usarmy #f35

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube